25. kolo
09.03.2013 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Gladbach neudržel vedení a rozešel se s Werderem smírně

Navázat na cenné vítězství z Commerzbank Areny se Hříbatům nepodařilo a po remíze 1:1 s Brémami tak dále zůstávají těsně za pohárovými příčkami. Přístavní celek potom zůstává pevně ukotven ve spodní polovině tabulky.

Potrestaného Thorbena Marxe nakonec ve středu pole nahradil Granit Xhaka. Oscar Wendt se po uzdravení Juana Aranga vrátil zpátky do defenzivní čtveřice. To na druhé straně byly, po třech porážkách za sebou, k vidění rovnou čtyři změny v základní sestavě.

Od prvního fouknutí do píšťalky vystupovala od obou týmů na povrch jasná taktika, kdy prioritním cílem zůstávala snaha o zabezpečenou obranu, teprve až potom mohly přicházet na řadu ofenzivní výpady. Těch ostatně zaplněný Borussia-Park mnoho neviděl. Když už pak Nordtveitův pas prodloužil Younes na rozběhnutého Herrmanna, jenž využil hrubé chyby Mielitze a dopravil mičudu na místo určení, sudí Stark po poradě s asistentem obrátil své rozhodnutí a pískal ofsajd.

Severské mužstvo se výrazněji začalo dostávat do hry až po dvaceti minutách. Byl to hlavně Petersen, kdo hned dvakrát během krátké chvíle natáhl z velké dálky, ovšem nejdříve vymezený prostor nenašel a později se pohotově natáhl k pravé tyči ter Stegen. De Bruyne následně od rohového praporku našel hlavu Pavloviče, jeho prodloužení však nestihl Lukimya. Už v nastavení mířil nad branku Herrmann!

Čerství vítr do nevýrazné ofenzivní formace Werderu měl přinést Aaron Hunt, který nahradil kapitána Clemense Fritze. Jinak se ovšem na zajetém trendu nic převratného nezměnilo: Gladbach nadále určoval tempo hry, ale hosté si drželi svého protivníka na distanc. Velkou možnost měl po Wendtově centru netradičně hlavou zakončující Arango, avšak ten na strážce brémské svatyně recept nenašel!

Tempo se výrazněji zvýšilo až po šedesáté minutě hry. Na jedné straně de Jong oslovil Herrmanna, ten šikovně z otočky zakončil, ovšem Mielitz byl opět na místě! Vzápětí si před opačnou brankou udělal De Bruyne dobrý den ze Stranzla, zaváhání svého obránce ale napravil ter Stegen, jenž pokus belgického reprezentanta zneškodnil! Dvacet minut před koncem udělal Lucien Favre hned tři změny a to se mu záhy oplatilo: Wendt od rohového praporku našel hlavu střídajícího Mlapy a bývalý hráč Hoffenheimu si mohl po dlouhém čekání konečně zapsat premiérovou ligovou trefu za Borussii - 1:0.

Odpovědět chtěl z volného přímého kopu Hunt, ale ter Stegen jeho pokus za svá záda nepustil. De Bruyneho centr ovšem vzápětí prošel celým pokutovým územím až na zadní tyč, kde ho dopravil na určené místo Ignjovski - 1:1. Byl to hlavně aktivní De Bruyne, kdo přinášel obraně Gladbachu neustálé nebezpečí, ale pohotovou střelou branku nenašel. Rovněž těsně před koncem se ocitl Mlapa po chybě Pavloviče tváří v tvář před Mielitzem, dokonce hostujícího brankáře obešel, ale pak už přes veškerou snahu nedokázal procpat kulatý nesmysl do opuštěné branky!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip: 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele