22. kolo
16.02.2013 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia napravila domácí zaváhání a snadno udolala Eintracht

Těžký výprask od Hamburku budiž zapomenut. Dortmund tentokráte před vlastními fanoušky nepřipustil žádné drama a zásluhou hattricku Marca Reuse vyprovodil sebevědomý Frankfurt. BVB se tímto vrací na druhé místo.

Oproti osmifinálovému vystoupení Ligy mistrů v Doněcku vrátil Jürgen Klopp do základní sestavy Ilkaye Gündogana, jemuž uvolnil místo Sebastian Kehl. Distancovaného Roberta Lewandowskiho potom vystřídal podle očekávání do této chvíle takřka nevyužívaný Julian Schieber. Eintracht se naproti tomu představil s totožnou sestavou, která vybojovala bezbrankovou remízu s Norimberkem.

Borussia začala hodně aktivně, vytáhla napadání a přiváděla tak hostující obranu pod tlak. Zvýšené úsilí však zanedlouho přineslo kýžené ovoce. Reus sice nejprve tváří v tvář proti Trappovi neuspěl, ovšem zakrátko už mohl vybouchnout Westafelnstadion nadšením. Pohlednou kombinační akci započal Gündogan, jenž předal Götzemu, který okamžitě z první vyslal ke zteči Reuse a rázem to bylo 1:0.

Hostující družina se sotva stačila vzpamatovat a už musela lovit mičudu ze sítě podruhé. Tentokráte udělal velkou práci Hummels, jehož přesný pas už Reus bez větších potíží dopravil přízemní střelou na zadní tyč - 2:0. Orli se dlouho nezmohli na reakci a nadále se pokračovalo pod taktovkou BVB. Po Oczipkově centru to sice zkoušel Lakić, ale nedůraznou hlavičku do prostoru branky neusměrnil. Vše se ovšem změnilo po půlhodině hry: Schieber si v souboji s Oczipkou pomohl loktem a sudí Brych mu za to ukázal druhou žlutou a později červenou kartu (první viděl za "šlapák" na Zambrana).

Po tomto momentu Eintracht logicky zvýšil ofenzivní snažení, přesto se k ohrožení Weidenfellerovy branky takřka nedostával. Naopak před druhou brankou Götze přistrčil merunu na Blaszczykowskiho, ten však z bezprostřední blízkosti nepochopitelně přestřelil! Zdramatizovat utkání mohl ještě do přestávky Rode, ten však po Lakičově přihrávce nedokázal usměrnit efektivní "padáček" na zadní tyč!

Selhání jako v prvním vzájemném zápase v tomto ročníku se po změně stran nekonalo. Schwarzgelb pohodlně drželi náskok a navíc vytrvale hrozili před brankou Orlů. Götzeho střela se však mezi tři tyče nevešla a Reus z velkého úhlu na Trappa nevyzrál. Velkou možnost měl po Schmelzerově standardce Subotić, tomu se ovšem pro změnu postavil do cesty Bamba Anderson! Z úhlu znovu neuspěl ani Götze.

Na druhé straně to byl Lakić, kdo se po spolupráci se střídajícím Occéanem dostal k nadějné šanci, ale prostor vymezený třemi tyčemi tak jako tak nenašel. Definitivně bylo hotovo v šedesáté páté minutě, Gündogan skvěle propasíroval míč na Götzeho, který vrátil pod sebe Reusovi, jenž snadno poslal mičudu do sítě potřetí - 3:0. Dortmundský odchovanec, jenž se do svého mateřského celku vrátil oklikou, tak zaznamenal svůj premiérový hattrick ve žlutočerném dresu! Čtvrt hodiny před koncem byl po zákroku na Hummelse a druhé žluté kartě vyloučen Inui. Dvěma povedenými pokusy na sebe ještě upozornil Jung!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tu hanbu musia napraviť !!! 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1 nebo 1-2 pro Eintracht !

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.myspace.com/video/vid/109203024#pm_cmp=vid_OEV_P_P

No tak na to, kolikátej Frankfurt je, tak byl docela marnej proti velice hodně herně vytížené Borussii...jinak pro Reuse a jeho první hattrick v BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Schieber si teda moc nezahral :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele