31. kolo
27.04.2013 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - SC Freiburg 1:0

FC Bayern vytvořil další rekord, když jako první bundesligový tým nasbíral během jedné sezóny více jak 81 bodů. Tentokrát se však gólové hody nekonaly. SC Freiburg se prezentoval sympatickým výkonem a výprask nedopustil. Přispěla však k tomu nerozhodnost domácího celku, zahušťování prostoru před Baumannovou bránou a notná dávka štěstí, která na straně SCF stála.

V sestavě domácího celku se objevil jen jeden hráč, jenž se před čtyřmi dny bil s katalánským gigantem: střední obránce Jerome Boateng. Čtyři změny oproti předešlému utkání ve Stuttgartu učinil i trenér SCF Streich. V obranné řadě se místo Krmaše a Güntera objevili Sorg a Höhn.

Mnichované své hosty nikterak nešetřili a hned od začátku převzali kontrolu. Freiburg se ocitl pod vytrvalým tlakem a nebyl s to se osvobodit, jeho hráči velmi rychle ztráceli balon. Snaha Heynckesova výběru však byla dlouho kontraproduktivní, jelikož bránící se fotbalisté SCF natolik zahustili prostor, že se zajímavějších šancí u Baumannovy brány nedostávalo. Do freiburské vozové hradby naráželi zejména Shaqiri a Mandžukič.

Hosté tak s postupujícími minutami nabývali přesvědčení, že mohou v duelu s top-favoritem obstát. Nápadně rostlo jejich sebevědomí, což se odráželo v rychlých výpadech do útoku a střeleckých pokusech. Po jedné ze Schmidových přihrávek se ocitl ve slibné pozici Kruse. Boateng stihl na poslední chvíli jeho střelu zblokovat a dorážka Fluma mířila mimo. Stejně neplodní však byli i Bavorové, kteří postrádali důraz, jenž je zdobil v předchozích kolech.

A tak se muselo první branky docílit ze standardní situace. Po souboji mezi Mandžukičem a Diagnem byl nařízen přímý kop, ke kterému se postavil Shaqiri. Švýcar zakroutil svůj projektil přímo do sítě - na pětce naskakující Can na míč hlavou nedosáhl. Shaqiri si pak mohl zahrávání přímého kopu zopakovat za šest minut. Tentokrát se pro domácí nic zajímavého neurodilo, jelikož Mandžukičovi i Pizarrovi chyběl krok.

Ve druhém poločase byl prvním vážným ohrožením hostující svatyně Mandžukičův zvedák, jenž sice přeletěl Baumanna, avšak nevešel se ani do brány a odrazil se od břevna do autu. Nutno podotknout, že Chorvatově zakončení předcházela precizní přihrávka Pizarra - v utkání již druhá taková. Dlouho se pak na hřišti nic zajímavého neodehrávalo a tak Heynckes poslal do pole Ribéryho s Gómezem. A oba nově příchozí borci se záhy dostali do šance, na jejímž konci hlavičkoval druhý jmenovaný jen těsně mimo brankový prostor.

Příležitost k vyrovnání pak hostům nabídl gólman Starke, když podběhl rohový kop a mohl pak děkovat štěstěně, že Caligiuriho střela neměla potřebnou razanci a přesnost. Zanedlouho se do střelecké pozice dostal Kruse a bylo znát, že se hosté pokusí v tomto klání dosáhnout na nečekaný bod. Tím se otevřel prostor na druhé straně a Gómez jen těsně neproměnil svou šanci po Ribéryho přihrávce. Zanedlouho se německý útočník dokonce dostal za Baumannova záda, avšak z ostrého úhlu trefil jen boční síť. Urodil se tak na současné poměry FCB nečekaně skromný výsledek 1:0.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně by taky někdy mohli dát tu desítku..

Reagovat
Bayernista18

Budem šetřit hráče na odvetu LM na Nou Campu, 4 : 0.

Reagovat
smazaný uživatel

to žádnej debakl nebude, když hraje Bko vidím to tak na 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

co dodat...BAYERN!

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdej den nemuze bejt naloz ostuda by byla plichtit i s Bckem, kazdopadne tohle staci, mozna ne handicaparum

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele