22. kolo
16.02.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 2:1

Bayer 04 i Augsburg ukončily ve vzájemném utkání své série - domácí tu negativní, hosté tu slibnou. Leverkusen si po třech kolech bez vítězství konečně připsal tři body, když vyválčil výhru 2:1. Hráči Augsburgu mu však vůbec nic nedarovali a rozhodně nesehráli roli komparzistů. Ani v závěru nesložili zbraně a postarali se dokonce o korekci ve skóre. Po sérii remíz však museli Weinzierlovi svěřenci strpět porážku.

Mužem zápasu se stal domácí hrot Kießling - v nominacích do národní reprezentace tak opomíjený. Byl to právě on, kdo měl prsty u obou gólových situací B04. Ale pěkně popořádku:

Domácímu celku, jenž měl v nohách utkání s Benficou, rozhodně nepatřil úvod utkání. Hostující de Jong pálil v šestnáctce jen těsně vedle levé tyče. Leverkusenu trvalo dobrých deset minut, než se dal dohromady. K tomu, aby Werkself plně naskočili do zápasu, výrazně dopomohla i chyba hostujícího obránce Callsena-Brackera, jenž Carvajalův vzdušný balon nešťastně prodloužil na vlastní bránu. Zkušený gólman Manninger ukázal skvělou reakci a zabránil vlastnímu gólu.

Nadále se však prosazovali domácí fotbalisté jen s velkými obtížemi. Švábi byli velmi dobře organizováni v obraně, takže vyložených gólových příležitostí měli domácí borci na svých kopačkách jako šafránu. A tak téměř ránou z čistého nebe byl první gól utkání: Castro svým přímým kopem našel Kießlinga, jenž se ve vápně prosadil v osobním souboji, a přesně zamířil do pravého rohu svatyně Fuggerstädter.

FCA se inkasovanou brankou nenechal vykolejil a nadále plnil předem určenou taktiku. Ve 34. minutě byl Werner ve velmi dobré šanci na vyrovnání, avšak svou střelou ve vápně nechal pouze vyniknout včas reagujícího gólmana Lena. V následném protiúderu se zase blýskl Manninger, když zneutralizoval Samovu střelu z ostrého úhlu. O chvíli později autor této střely dohrál - Sam musel opustil trávník kvůli problémům ve stehnu a byl tak nahrazen Rolfesem.

Druhý poločas toho divákovi nabídl o něco více. Leverkusen se nehodlal spokojit s hubeným náskokem a vytvářel si tlak. Prví šance druhého dějství však patřila hostům - žel pro FCA, Ji přečíslení soupeře zazdil, když na Kooa přihrával do ofsajdu. O minutu později se opět vyznamenal Manninger při likvidaci Castrovy tvrdé rány. Bylo očividné, jak domácí stupňují tempo, avšak hosté nezůstávali pozadu. K vidění tak byl jak Jiův přímý kop, tak Kießlingova hlavička.

Čtvrthodinu před koncem měl FCA hned dvě velké šance na vyrovnání: Poté, co se na pravé straně prosadil Parkhurst, vytáhl další dobrý zákrok Leno. Po jeho reakci se dostal míč k Hahnovi, jenž ze středu vápna přestřelil. Druhá branka utkání byla dopřána domácím: Rakouský brankář FCA ještě stihl vyrazil Schürrleho ránu, avšak odražený balon si našel Kießlinga, jenž oslovil Bendera. Posledně jmenovaný jen tak tak prostřelil vracejícího se Manningera, Rakušan však druhé brance nezabránil.

V závěrečných minutách se hosté pokusili o zoufalý tlak a za svou snahu byli odměněni gólem Mölderse, jenž si naběhl na Hahnův centr. Kanonýr Fuggerstädter se z krátké vzdálenosti nemýlil. Jeho branka byla však jen tečkou za tímto zajímavým utkáním.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to s Kadlecem?Bude hrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli bude hrát, tak vyhraje Ausburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Boenisch má formu, bude těžký se znovu dostat do základu..

Reagovat
Grande Paolo 11

čistá 1 by měla na tiketu bohatě postačit....

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ubojovaný vítězství, to mě vždycky potěší ještě víc

Teď zkusit udělat v Lisabonu malý zázrak a postoupit

Reagovat
johnn

Velmi slabi zapas leverkusen hral na hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele