29. kolo
13.04.2013 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1:2

Zdá se, že HSV znovu nalezl ztracenou formu. Jeden z nejtradičnějších prvoligových klubů zvládl svou mohučskou misi a po dlouhých týdnech si připisuje důležité body. O rozhodující branky se ve druhém poločase postaral korejský útočník Son. Mainz si nepočínal špatně, avšak postrádal důraz před bránou a jeho kontaktní branka v závěru utkání již na výsledku nic nezměnila.

Již v úvodu domácí pocítili, že jim Hamburk cestu za třemi body bude maximálně ztěžovat. Hosté na Karnevalverein vyrukovali s aktivitou, kombinovanou s dobrou organizací hry. A tak se Tuchelova družina do větších akcí dlouho neměla. Jako slepý k houslím se tak do první tutovky utkání dostal mohučský Soto, k němuž míč doplachtil po Müllerově tečované střele. Kolumbijec však při svém zakončení zcela selhal.

Hra byla dlouho vyrovnaná a ani jedno mužstvo si nevytvořilo optickou převahu. Defenzivní řady si počínaly bez větších chyb, tvůrci hry byli bez nápadů a návštěvníci stadionu byli nuceni zabavit se sami svými chytlavými chorály. Ve 34. minutě sahala domácí jedenáctka po gólu: Ivanschitz se zbavil Diekmeier a z 20 metrů zkusil zvedákem přelobovat hostujícího gólmana. Balon skončil na břevně a Müllerově dorážce již Adler reflexivně zabránil.

Velkou šanci pak měli i hosté, kteří se pokusili zaskočit svého soupeře po přímém kopu. To se málem podařilo, avšak Jansen po Wetklově zákroku svým hlavičkovým pokusem netrefil zcela odkrytou bránu. První poločas tak mnoho fotbalové krásy nenabídl a odchod obou týmů do kabin byl doprovázen nenápadným pískotem.

Toto vyjádření nespokojenosti si vzali hráči obou stran k srdci a do druhého dějství nastoupili s větší chutí útočit. Pěkné akce tak byly k vidění před oběma bránami, hře nechybělo tempo a nasazení v osobních soubojích. Bylo zřejmé, že gól visí ve vzduchu. Po hodině hry se skóre skutečně měnilo a to ve prospěch hostujícího klubu. Baumgartlinger vyslal mizernou přihrávku na Badeljem obsazeného Noveskiho. K míči měl nejblíže van der Vaart, jenž vybídl do zakončení Sona. Jihokorejec si počínal v zakončení chladnokrevně a trefou pod víko mohučské svatyně poslal HSV do vedení.

FSV zařadil vyšší rychlostní stupeň - druhou porážku v řadě nechtěl připustit. Hamburk se tak zatáhl do obrany a spokojil se s rychlými kontry. S těmi si domácí borci vůbec nevěděli rad. Do jednoho takového brejku poslal Sona kvalitní přihrávkou Jiráček, avšak Wetklo proti Korejci odvážně zasáhl a zůstal protentokrát nepřekonán. "Protentokrát" z toho důvodu, že o pár minut později již mohučský gólman tahal v duelu s korejským forvardem za kratší konec. Po Badeljově nahrávce se Son prosadil přes dva obránce a zkušeného brankáře FSV krásně obstřelil.

Domácí se nevzdali a na dvougólové manko dokázali po pěti minutách odpovědět kontací brankou. O tu se levačkou postaral vystřídavší Parker, jenž prokázal předvídavost při Diazově centru a krásnou střelou snížil. Avšak více Nullfünfer nestihli a zůstávají tak bez bodu. Naopak do dnešního dne těžce zkoušený Hamburk se po čase opět dočkal vítězství.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele