20. kolo
02.02.2013 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 0:3

Jen v prvním poločasu dokázali fotbalisté Mainzu držet krok s favorizovaným Bayernem Mnichov. Díky preciznímu plnění taktických pokynů a stoprocentnímu nasazení nedali Nullfünfer svému soupeři mnoho prostoru k uplatnění technické převahy. Avšak krátce před poločasovou pauzou dokázali hosté využít svou do té doby jedinou kloudnou šanci a dostat se do šťastného vedení. Jednobrankový náskok umožnil Mnichovanům, aby ve druhém dějství naplno rozvinuli svůj herní potenciál.

V úvodní fázi utkání se mohučští profesionálové prezentovali agresivním napadáním a dravostí v osobních soubojích. Tuchelova družina se snažila zatlačit zejména na tvůrce hry FCB Schweinsteigera a Martíneze. To se dlouho dařilo na výbornou a tak byla ofenzivní schémata favorita načas nabourána. Diváky v Coface-Aréně bavily zejména rychlé výpady domácího celku směrem dopředu po vybojovaných balonech a "Dante a spol." se v zadních řadách nejednou zapotili. Zejména pak po souhře Malliho s Parkerem, kdy však mladý útočník prováhal vhodnou chvíli k zakončení.

Ofenzivní kampaň FCB se nekonala, což bylo dáno dravým počínáním jedenáctky FSV ve středu hřiště. Někdy bylo nasazení domácích hráčů až příliš enormní, z čehož resultovaly i žluté karty Zabavníka a Nicolaie Müllera. Poslední třetina prvního dějství pak začala šancí Malliho po pěkné kombinaci, následně nechal Javi Martínez po své hlavičce vyniknout gólmana Wetkla. Za dvě minuty však musel zkušený brankář lovit míč ze své sítě: Kroos zpracoval hrudí míč a z voleje vyslal do běhu Müllera. Ten se zbavil Zabavníka, obkroužil Wetkla a vsítil svou jedenáctou branku.

Na úspěšný zásah dokázali hosté v druhém dějství rychle navázat. Skvělá kombinace Heynckesova výběru vyústila v druhou branku. Tentokrát vše začalo u Alaby, jenž vyvezl míč z vlastní poloviny, aby následně po krátké souhře s Ribérym a Kroosem svou přihrávkou našel na pětce stojícího Mandžukiče, který pravačkou trefil bližší roh mohučské svatyně. Najednou to bylo s pátým týmem tabulky více než nahnuté. A mělo být ještě hůře...

Dvoubrankové manko domácí borce značně demotivovalo a tatam byla ona disciplinovanost a dravost, jež Karnevalsverein zdobila v první pětačtyřicetiminutovce. Naopak FCB byl při chuti a obstaral třetí gólový zásah: Müller a Lahm dostali na pravé straně až příliš mnoho prostoru a po centru reprezentačního obránce hlavičkoval Mandžukič na vzdálenější tyči tam, kam měl - 0:3. Nenavršila se ani hodina hry a už bylo o osudu utkání jasno.

V závěrečných minutách bylo na projevu mohučské jedenáctky patrné, že se domácí celek nadobro (a vpravdě realisticky) rozešel s vidinou případného vyrovnání. Heynckesovi svěřenci připustili jen jeden vážnější Parkerův průnik do oblasti před mnichovskou bránou. Na druhé straně hřiště zabránil Wetklo Mandžukičovi v dosažení hattricku. Na hřiště se pak také dostali Robben s Gómezem, avšak výrazněji do historie zápasu již nepromluvili. Závěrečné minuty tak byly spíše nudným epilogem duelu, po němž vítězný Bayern vyvinul tlak na nejbližší pronásledovatele, kteří se navíc v neděli postaví proti sobě.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle mače sou zrádný,když na sebe narazí OBR a trpaslík BAYERN potvrdí roli bezkonkurenčního lídra!!! 1:4 BAYERN

Reagovat
randi

Mainz je úplnej trpaslík.. :D Hlavně, když posledních pár let Bayern dokáže překvapit.

Reagovat
smazaný uživatel

at chces nebo ne tak Mainz je TRPASLIK, kterej ovsem dokaze z minima tezit maximum

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz nema az taku zlu bilanciu proti Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
Jardman

0:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele