34. kolo
18.05.2013 15:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Werder Brémy 3:2

Fotbalisté Norimberku zvládli poslední utkání s konkurenčními Brémami a bundesligovou sezónu zakončili těsným vítězstvím 3:2. Díky tomu se v tabulce posunuli dokonce na desáté místo tabulky a jen o bod jim unikla první polovina německé nejvyšší soutěže. Brémy už neměly o co hrát a bylo jasné, že skončí na čtrnácté pozici daleko za ostatními protivníky a nakonec se jen tak tak zachránily. Tato sezóna je pro ně určitě velkým zklamáním.

Ve vyrovnaném zápase rozhodla až závěrečná půlhodina, kde domácí otočili z 0:1 na 3:1 a hosté už v závěru jen snížili. Do listiny střelců se poprvé od února zapsal i český reprezentační útočník Tomáš Pekhart, který odehrál celý zápas a přidal třetí uklidňující trefu domácího celku. V úvodu byl duel velmi klidný a první vážnější situace byla k vidění po čtvrt hodině hry, nicméně po nahrávce Kevina de Bruyneho schoval včas míč do rukavic brankář Raphael Schäfer.

Hostující hráč hrozil i nadále a svůj tým mohl poslat do vedení ve 27. minutě, jenže po přihrávce Josepha Akpaly fantasticky odvrátil jeho volej z dvaceti metrů brankář Schäfer. De Bruyne se dočkal přesně o deset minut později. Po kolmici Zlatka Junuzoviće za obranu zachoval klid a tentokráte nedal Schäferovi šanci - 0:1. Domácí poprvé zahrozili až krátce po přestávce, když se do šance dostal Timmy Simons.

Ten po centru Hanna Balitsche do vápna tečoval míč, ovšem gólman Sebastian Mileitz šel včas na zem. U další šance byl opět hostující De Bruyne, po jeho přihrávce pálil z hranice pokutového území těsně nad Junuzović. Ihned na to se ocitl sám před Schäferem Nils Petersen, ale zblízka ho překonat nedokázal. Norimberk vyrovnal z ničeho nic po hodině hry. Ještě předtím sice pálil těsně nad Javier Pinola, nicméně ihned a to skóroval Per Nilsson.

Ten nejprve po rohovém kopu hlavičkoval do tyče, po odrazu pak míč s přehledem uklidil do branky - 1:1. V dalším průběhu hrozili čeští krajánci. Nejprve po přihrávce Maka pálil těsně mimo Pekhart, na druhé straně po pasu Theodora Gebre Selassieho mířil do boční sítě Akpala. Norimberk se dostal do vedení v 81. minutě po dalším rohovém kopu, po zahrání Maka hlavičkoval přesně Sebastian Polter. Pekhartova chvíle přišla o sedm minut později, po nahrávce Maka zakončoval snadno do prázdné branky. Za další minutu sice snižoval svou druhou brankou v utkání De Bruyne, jenže na víc se už Brémy nezmohly. V jejich dresu odehrál Gebre Selassie celý zápas.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

V poslednim kole i Peky gola, hlavne ze se dostal nastalo do zakladky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele