27. kolo
23.03.2012 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Vlci přemohli HSV a mohou rozžehnout pohárové myšlenky

Poslední úspěšně zvládnuté duely mají z pohledu Wolfsburgu další pokračování, zelenobílí měli po celé utkání nad Hamburkem výrazněji navrch a zaslouženě si tak na své konto zapisují tři body, na kterých se podepsal i sváteční kanonýr Marcel Schäfer!

Felix Magath udělal oproti poslednímu utkání v Norimberku v základní sestavě jednu podstatnou změnu, jenom na lavičce zůstal kapitán Christian Träsch, na jehož místě se představil obojživelník Makoto Hasebe. Naopak další tradiční stavební kámen sestavy Vlků Petr Jiráček musel čekat stále, jeho místo ve středu pole, společně s Polákem zastal pro změnu bývalý kapitán VfL Josué. Utkání začalo ve svižném tempu, obě strany chtěly hrát aktivně, přece jen mírnější převahu nakonec měli domácí, ani jim se ovšem v ofenzivním složení dvakrát nedařilo. Pověstnou výjimkou byla hned po dvou minutách rána Mandžukiče, ta však mířila jen do boční sítě.

Jinak se ale hrálo především mezi pokutovými územími, oba trenéři evidentně kladli prvotní důraz pro defenzivu, což se logicky muselo tak jako tak projevit. Těsně před půlhodinou hry přesto mohl agilní Dejagah z bezprostřední blízkosti zavěsit, na Schäferovu pobídku ale o krok nedosáhl. Ještě před odchodem do kabin to zkoušel ze střední vzdálenosti hned několikrát Mandžukić a Dejagah, nechyběl v tomto výčtu ani Polák, leč ani jeden z nich neuspěl.

Krátký oddych, jakoby ofenzivní schopnosti obou celků náležitě rozbalil: Dejagah hned po startu využil nepozorného Aoga, obral ho o balón, poté odcentroval na zadní tyč, kde se Mandžukić už z bezprostřední blízkosti nedokázal mýlit - 1:0. Neuběhla ovšem ani minuta hry a mohlo se hrát znovu od nuly, Westermann vyslal parádním pasem za obranu Berga, ten si poradil nejlépe, jak v dané chvíli mohl a přes vyběhnuvšího Benaglia poslal kulatý nesmysl na místo určení - 1:1. Pro bývalého střelce Groningenu se tak jednalo o historicky pátou trefu v bundeslize a první po dvou letech.

Do třetice mohl v krátkém časovém úseku změnit skóre i Jansen, tomu se však na Benaglia vyzrát nepodařilo. I v dalších minutách se hrálo podle domácích not, hned několik nadějných akcí spolu zazdila útočná dvojice Helmes - Mandžukić. Konečné vysvobození ale nakonec přinesla 75. minuta, kdy rozehrával přímý volný kop z takřka ideální pozice Schäfer a parádní ranou nachytal Drobného v nedbalkách, český brankář si nedokázal pohlídat přední tyč - 2:1. Jedinou příležitostí na vyrovnání, jež stála za řeč, potom nevyužil Aogo, a tak se na konečném výsledku už nic neměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

sorry za to bliti to sem nezmack umyslne

Reagovat
smazaný uživatel

pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 (under 2,5 goals )

Reagovat
smazaný uživatel

popr. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(1:0,1:1) 2:1

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad si za rok Jiráček kopne taky v EL.. 1

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl by...takže,když je finále poháru Dortmund vs Bayern tak to znamená,že se do EL postupuje i ze 7.místa,tudíž těď je šance pro více týmů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele