13. kolo
20.11.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Stuttgart se dlouho trápil, nakonec ovšem nováčka udolal

Švábi se s houževnatě bránícím Augsburgem dlouho trápili, poté ale přece jen ukázali větší kvalitu v útočné fázi a po zásluze si připisují tři body. Na důležité výhře má lví podíl Harnik, který nejenže zařídil obě branky, ale řadu dalších možností svým spoluhráčům ještě připravil.

V Mercedes-Benz Areně byl od úvodních minut k vidění spíše boj než fotbal, oba celky se sice snažili být aktivní, jejich snahu však často srážela vlastní nedůslednost. Přítomné obecenstvo tak probral až Hajnalův přímý volný kop, který jen těsně minul levou tyč Amsifovi svatyně. To bylo ale na dlouhou dobu to poslední, co stálo za zmínku, a tak není divu, že diváci začali s přicházející půlhodinou hry své miláčky častovat pískotem.

V tom domácím nepomohla ani Wernerova rána z úhlu, po které se musel Ulreich pořádně ohánět. A to nebylo od probuzeného nováčka všechno. O chvíli později se po rohu protlačil do zakončení znovu agilní křídelník, pěknou střelu z voleje ovšem nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Čtyři minuty před odchodem do kabin však přišel pro Bavory šok. Cacau nacentroval do vápna, Pogrebňak sice o balón přišel, ale pohotový Harnik ho poslal nekompromisně pod břevno - 1:0.

A jestliže první půle byla po svou většinu ospalá, tak úvod druhého dějství začal doslova raketově. Byli to hosté, kdo brzy srovnal krok. Baier poslal pas do středu, kde ho v pádu ještě prodloužil Davids až k Wernerovi, a ten nedal skvěle umístěnou střelou Ulreichovi žádnou šanci - 1:1. Radost z vyrovnání však svěřencům Jose Luhukaye dlouho nevydržela. Harnik předvedl parádní individuální akci, na konci které byla přízemní rána ke vzdálenější tyči - 2:1.

VfB bylo najednou na koni. Aktivní by zejména nezastavitelný Harnik, který znamenal pro soupeřovu branku neustálé nebezpečí. Byl to právě rakouský rychlík, kdo připravoval svým spoluhráčům jednu příležitost za druhou, střídající Okazaki s Gebhartem však nedokázali jeho pobídky zužitkovat, a tak stále existovala pro FCA naděje na bodový zisk. Tu mohl definitivně pohřbít šest minut před koncem Hajnal, ani jeho rána se však neujala.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele