27. kolo
25.03.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Norimberk 1:0

Bitva týmů ze středu ligové tabulky dopadla lépe pro domácí celek. Ten během nedělního odpoledne rozhodně nebyl lepším mančaftem, avšak dokázal zužitkovat svou jedinou velkou šanci v utkání. Naopak hostům větší aktivita, střelba a nevídaných čtrnáct rohových kopů nestačily ani na jediný bod.

Po sedmi minutách hry mohl gólový účet utkání otevřít Adam Hloušek, jenž si do vápna naběhl na Essweinův pas z pravé strany. Český borec však po upláchnutí Sakaiovi pouze napálil břevno. Domácí si nadále koledovali o inkasování branky. Hned minutu po Hlouškově akci se před bránou VfB z ničeho nic zjevil nikým nehlídaný Feulner, jehož zakončení musel řešit až Schieber odhlavičkováním balonu pryč od brankové čáry, za kterou se kulatý nesmysl nebezpečně snášel. To už bylo pro Labbadiovi svěřence dostatečným varováním a v následujících minutách podobný závar před svou svatyní nepřipustili.

Na druhou stanu nebyli Švábové schopni ujmout se iniciativy a zatopit obraně Franků. Ti si naopak často vytvářeli standardní situace (především rohové kopy), které téměř pokaždé představovaly pro domácí celek nebezpečí. Jejich exekutor Adam Hloušek patřil mezi nejlepší hráče první půle. Koncem poločasu začali hosté domácí borce výrazně přehrávat a množily se jim šance ke skórování. V jednačtyřicáté minutě prošel Didavi na levé straně mezi stuttgartskými hráči jako nůž máslem a odcentroval do malého vápna na nabíhající spoluhráče - míč nakonec odehrál "všudybyl" Schieber.

Hned o dvě minuty později našel Feulner krásným křížným pasem opět Didaviho, který tentokrát místo přihrávky volil přímou ránu, Ulreich si však dobře pohlídal bližší tyč. V závěrečných minutách prvního dějství vystupňovala Heckingova družina tlak a ostřelovala bránu VfB prakticky bez přestání. Domácí hráči tak mohli hovořit o štěstí, že během prvních pětačtyřicet minut neinkasovali. Že však do druhé půle budou muset svou hru výrazně zlepšit, jim při odchodu do kabin dalo jasně najevo i hlasitě pískající publikum.

Po změně stran působili Švábové pohyblivěji, nicméně opět to byli Norimberští, kdo mohl gólově udeřit. Nejprve VfB ustál dva velmi nebezpečné rohové kopy a následně Chandlerovu trefu do tyče po krásném balonu od Hlouška. Domácí tým nadále tápal, hráči kazili přihrávky a prakticky vůbec nestříleli na Schäferovu bránu. Jako blesk z čistého nebe tak musel všem v Mercedes-Benz-aréně připadat gól, kterého docílil Cacao. Toho našel krásnou přihrávkou Hajnal a německý reprezentační útočník pálil ve vápně z první přesně k tyči norimberské branky.

Stuttgart tak vytěžil z mimina maximum. 1.FC svou aktivní hru neopustil a snažil se o vyrovnání, v 86. měl se do zajímavé šance dostal na hraně malého vápna vystřídavší Bunjaku - nestačil však zamířit přesně. Norimberk tak byl v utkání zcela dostižen přízrakem nízké produktivity. Ta ostatně straší Franky po celou letošní sezónu - ne nadarmo má Norimberk druhou nejhorší ofenzívu soutěže (méně branek vstřelil už jen nebohý Kaiserslautern). Lze spekulovat, zda bylo vítězství domácích zasloužené, neoddiskutovatelný je ovšem fakt, že se Labbadiův tým vyhoupl na sedmou ligovou pozici.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
tlaci

bude chybět Ibišivič, Cacau je bez formy 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

No nevadi aspoň dva goly dá Harnik a Cacau třeba jednoho náhodnýho takže 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze i Schieber nebo Okazaki muzou dat gol, popripade i Kuzmanovic

Reagovat
smazaný uživatel

okazaki by hrát neměl má něco s kolenem ale jestli bude nejaka penalta tak kuzmanovic urcite gola da

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
freewill

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele