24. kolo
04.03.2012 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 1:1

Remíza se v tomto střetnutí zrodila po dvou téměř identických hlavičkových trefách. Na vedení domácích po prvním poločasu dokázal v druhém dějství odpovědět reprezentant Podolski, čímž potvrdil roli jasného tahouna svého týmu, který zřejmě po sezóně opustí.

Utkání se rozbíhalo pozvolna, míč převážně kontrolovali domácí, kteří hru postupně posouvali čím dál blíž k bráně hostů. Vysněný scénář rychlého gólu se však nekonal a hra získala obrysy spíše taktické bitvy. Z ojedinělých centrů do kolínského vápna či Rudyho standardních situací se nic neurodilo. První vzrušení v Rhein-Neckar aréně nastalo ve třinácté minutě, když síť hostů rozvlnil Vukčevič. Byl však přitom chycen do těsného ofsajdu.

Ve 22. minutě se na velkém vápně v obležení tří hráčů dobře zorientoval Firmino, jenž z otočky přesně našel dobře stojícího Rensinga. Po půlhodině hry se o slovo přihlásili také Geißböcken, když navrátilec v kolínském dresu Podolski našel přes malé vápno centrovaným balonem Roshiho - nabíhající mladý Albánec však z voleje domácí svatyni netrefil. Gól se za necelé dvě minuty tak jako tak urodil - bylo to však na druhé straně hřiště. Na Rudyho rohový kop si naskočil slabě bráněný obránce Compper a perfektně umístěnou hlavičkou z místa pro pokutový kop otevřel účet utkání. Byl to jeho vůbec první zásah v sezóně.

Domácím na pravé straně výborně fungovala spolupráce dvojice Vukčevič-Beck. Naopak hosté se těžko dostávali před Starkeho bránu a na úvodní branku nedokázali do konce poločasu odpovědět, vedení Hoffenheimu tak bylo zcela zasloužené. Do druhého dějství stáhnul trenér hostů Solbakken nevýrazného Roshiho a hru se snažil oživit nasazením Severokorejce Chonga. Výrazný tlak hostů se však nekonal. Naopak domácí mohli jít po necelých pěti minutách do dvoubrankového vedení, když na slibný Beckův centr do pětky jen těsně nedosáhli Weis s Lakičem. Druhý jmenovaný si však při této akci přivodil zranění a musel být po pár minutách střídán Schipplockem.

Byl to právě nově příchozí německý útočník, kdo mohl navýšit skóre zápasu. Poté, co se balon otřel o hostující obránce, se tento čtyřiadvacetiletý borec, jenž by jinak stál v hlubokém ofsajdu, zadarmo dostal do vyložené šance. Tu však prováhal, když nejprve po obehrání brankáře nastřelil kolínského obránce a z druhého pokusu orazítkoval břevno. Stav utkání se tedy neměnil a hráči Kölnu mohli nadále usilovat minimálně o vyrovnání. Ke zteči hoffenheimské branky zavelel skvělou ranou zpoza velkého vápna Podolski.

Podobný osud jako Lakiče dostihl v táboře hostů i Laniga. Němec musel střídat poté, co se zranil při náběhu na slibný Peszkův centr před bránu. Lukas Podolski byl po celou dobu zápasu vidět především v pozici exekutora standardních situací, ve kterých si nijak zvlášť dobře nepočínal. To se však mělo změnit v 81.minutě. Německý reprezentant, jenž s velkou pravděpodobností bude v příští sezóně oblékat jiný dres než ten kolínský, vyrovnal z akce, která se velmi podobala prvnímu gólu utkání. "Poldi" si v prostoru vápna naskočil na Brečkův načechraný míč a hlavou zavěsil do stejného místa jako Compper v první poločasu.

Hned za dvě minuty mohli domácí na Podolskiho branku odpovědět, avšak Mlapa střílel ve vyložené šanci z ostřejšího úhlu jen těsně vedle Rensingovy brány. Do konce utkání se nic zajímavého již nestalo, oba celky se očividně spokojily s jedním bodem. Hoffenheim se tedy s Kölnem rozešel smírně. TSG je po tomto kole na uspokojivém desátém místě ligové tabulky, Geißböcken počítají vydřený bod, který se možná v konečném účtování na konci soutěže bude hodit.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 hoffenheim bude mat neuveritelnu seriu výhrý teraz

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tez zkusim dvojku... tip 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Köln překvapí a vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim je totiz presne ten tym co kdyz ma bejt jasnej favorit tak nevyhraje - viz zapas s Augsburgem apod

Reagovat
smazaný uživatel

napiču si dlho nedostal ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele