24. kolo
03.03.2012 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Schalke 04 2:1

Freiburg dokázal nad favorizovaným Schalke vyválčit nesmírně cenné vítězství 2:1, díky kterému se odpoutal od posledního místa tabulky. Za domácí se střelecky prosadili Freis a Caligiuri, v dresu Königsbaluen mířil do černého Teemu Pukki.

Schalke začalo velmi aktivně a hned v úvodu mohlo jít do vedení. Z pravé strany centroval Obasi, na hranici malého vápna se zjevil špatně hlídaný Marica, který ale míč do brány protlačit nedokázal. Už o pár okamžiků později přišla další šance hostů, ovšem tentokrát střely Maricy a Raúla kryl gólman Baumann.

Po nevýrazném začátku se dokázal Freiburg dostat do tempa a v osmnácté minutě vstřelil dokonce gól. Sebastian Freis obdržel vynikající přihrávku od Fluma, následně si položil gólmana Hildebranda a pohodlně zakončil. Schalke pochopitelně chtělo na nepříznivý stav okamžitě zareagovat, jenže kromě střely Höwedese, se kterou si poradil jistý Baumann, nic nevymyslelo. A když neuspěl ani Raúl, šli do kabin o poznání spokojenější domácí fotbalisté.

Na začátku druhé půle se snažil Freiburg své vedení navýšit, ale Makiadi i Schmid pálili vedle. Blízko gólu se ocitl po hodině hry Daniel Caligiuri, kterému předložil míč do zajímavé palebné pozice Rosenthal, domácí záložník však nemířil přesně. Caligiuri byl nakonec úspěšný až o šest minut později, kdy po faulu na Schmida proměnil nařízený pokutový kop a nasměroval tak svůj tým k vytouženému vítězství.

Schalke se ale každopádně nevzdalo a brzy dokázalo snížit. Pukki se dostal do pokutového území a střelou z ostrého úhlu překonal gólmana Baumanna. Lewis Holtby mohl dokonce vyrovnat, jenže nastřelil pouze tyčku. V 87. minutě obdržel červenou kartu hostující Kyriakos Papadopoulos, čímž znemožnil svému týmu vytvořit si výraznější tlak, a závěr zápasu se tak už jen v poklidu dohrál.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
lampard11

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
lampard11

0:4 2x Huntelaar, Raúl, Draxler

Reagovat
smazaný uživatel

¨x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele