9. kolo
16.10.2011 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

HSV dokázalo vydřít na Badenova-Stadionu tři body, i nadále ovšem zůstává o skóre poslední

Léčba novým koučem zdá se v Hamburku skutečně zabírá, po Rodolfo Cardosovi totiž dokázal ve své premiéře na lavičce přístavního celku uspět i Frank Arnesen. Výhra ve Freiburgu je pro HSV o to cennější, že šlo o střet s přímým konkurentem ze spodku tabulky.

HSV mělo oproti předchozímu venkovnímu duelu v Mercedes-Benz Areně raketový nástup. Neuběhla ještě ani minuta hry, Petrić sklepnul balón pro Sona, ten ale nedokázal zamířit do prostoru branky. Byli to ovšem domácí, kdo mohl z ničeho nic udeřit. Volný přímý kop z ideální pozice rozehrál Schuster a parádní placírkou donutil Drobného se pořádně natáhnout. Tentýž hráč rozehrál i následný roh, ale Cissé nezacílil přesně.

Ve dvanácté minutě mělo výhodu zajímavé standardní situace i HSV. K míči se postavil Petrić a tvrdou, ale zároveň přesnou střelou napálil břevno domácí svatyně. O minutu později se však hosté přece jen radovali. Po rohovém kopu hlavičkoval Bruma, Baumann jeho zakončení vyrazil pouze k Sonovi a rázem to bylo 0:1. Srovnáno mohlo být po centru Hinkela, Cissé ovšem z obtížné pozice pálil těsně vedle levé tyče hostující branky.

Freiburgští začali cítit šanci, a tak se tlačili čím dál, tím více dopředu. Dalším centrem našel Putsila přes celou šířku pokutového území volného Abdessadkiho, ten ale z akrobatické pozice branku netrefil. A do třetice stoprocentní příležitost domácích. Tentokrát centroval pro změnu Abdessadki, z bezprostřední blízkosti zakončoval znovu Cissé, proti jeho pokusu se však vyznamenal Drobný a svůj tým podobně jako proti následné střele Makiadiho výrazně podržel.

Po obrátce byli hosté zřejmě myšlenkami ještě v kabině, jinak si ani nelze situaci ze 47. minuty vysvětlit. Přízemní Bastiansův centr propadl dezorientovanou obranou až k nabíhajícímu Cissému, a ten už nezaváhal - 1:1. Potom se však svěřenci Marcuse Sorga opět stáhli a nechali HSV volné pole působnosti. Šance měli postupně Petrić, Rajković i Kačar, ani jeden z nich ale pasivitu SCF nepotrestal.

Odpověď Freiburgu přišla po hodině hry. Po rychlém protiútoku se balón dostal na hranici vápna k Abdessadkimu, jehož povedená rána jen těsně minula pravou tyč Drobného branky. To Makiadi si o chvíli později vedl lépe, jeho střelu z úhlu si ale bývalý brankář Herthy pohlídal. V 74. minutě potom přišla chvíle střídajícího Iličeviče. Chorvatský reprezentant si narazil míč o Töreho a z úhlu překonal zkoprnělého Baumanna - 1:2.

Neuběhlo ale ani šest minut a domácí měli jedinečnou šanci znovu srovnat krok. Brumovi se nepovedl jednoduchý odkop a poté mu už nezbývalo nic jiného, než unikajícího Reisingera faulovat, sudí Aytekin celou situaci viděl a nekompromisně ukázal na penaltový puntík. Tam si míč postavil střelec první branky Cissé, ale k údivu všech branku vysoko přestřelil. V nastavení mohl pro domácí urvat bod ještě Schuster, ze standardky ovšem nedokázal zamířit mezi tři tyče.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele