16. kolo
09.12.2011 20:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Hertha BSC - Schalke 04 1:2

Hertha nedokázala v rámci páteční předehrávky protrhnout smutnou sérii proti Schalke, které si za výhru 1:2 odváží tři body a minimálně do zítřka se posune na druhé místo za první Bayern. Výhru hostí zařídil těsně před koncem první půle Pukki.

Jestliže Hertha chtěla v tomto utkání zlomit nepříznivou sérii se Schalke, obraz hry tomu minimálně v úvodu první půle vůbec nenasvědčoval. Domácí spíše jen vyčkávali na chybu svého soupeře, což se jim nevyplatilo ve dvacáté minutě. Fuchsův centr do šestnáctky nedokázal odvrátit Hubník, míč se tak dostal ke Klaasi-Janu Huntelaarovi, který potvrdil svou střeleckou fazónu z předchozích utkání a poslal svůj tým do vedení.

Jediné, co si Die Alte Dame mohla přát, bylo srovnat do poločasu. A to se podařilo jen pět minut po inkasované brance. Rohový kop nejproduktivnějšího muže posledních zápasů berlínského celku Raffaela našel hlavu Adriána Ramose, na jehož prudkou hlavičku nedokázal Unnerstall zareagovat.

K uzoufání více než padesáti dvou tisíc diváku na Olympiastadionu ale Königsblauen ještě před odchodem do šaten opět strhli vedení na svou stranu. Postaral se o to v samotném závěru finský útočník Teemu Pukki, jehož skvělá rána pod břevno znamenala další zvrat v utkání.

Taktický plán HBSC pro dalších 45 minut tak byl více než jasný - znovu rychle srovnat. Blíže ke vstřelené brance ovšem bylo opět Schalke. Po šedesáti minutách hry znovu potvrdil své kvality Fuchs a přesně našel Huntelaara, naštěstí pro Herthu ale nizozemský šutér zaváhal a nechal vyniknout Krafta.

Tým z hlavního německého města i nadále opticky soupeře přehrával, nedokázal se však dostat do výraznější střelecké příležitosti. Definitivně rozhodnuto mohlo být v 86. minutě, to by ale Jurado nesměl ve vyložené šanci minout levou tyč.

Na konečném výsledku to ovšem nic nezměnilo.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám,že už daj v Schalke konečně šanci Morávkovi,protože nechápu,proč si ho vzali z Klauternu,když mu ani pořádnou šanci nedaj,to se potom do toho dostává člověk fakt těžko!

Nevim,jak měl dokázat Schalke,že na Bundesligu má,než výkonama v Klauternu,který skončil před Schalke a Honza tam patřil k nejlepším!A nejhorší na tom je,ža v Schalke není moc lepších záložníků....

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsem si splnil přání a viděl Königsblauen naživo. Moc jsem se bavil, i díky místům vedle kotle S04, kde byli další fanoušci S04. Zážitek parádní, okořeněnej výhrou. Teď už se jen dostat do Gelsenkirchenu....

Schalke schiess ein Tor !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele