22. kolo
19.02.2012 17:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Hannover zůstává doma nepokořen, dalším neúspěšným nájezdníkem se stalo VfB

Domácí neporazitelnost Hannoveru i nadále trvá, o její zdolání se nezasloužil ani Stuttgart, který měl povětšinu utkání problémy sám se sebou a nakonec si, i díky dvěma brankám v posledních patnácti minutách, odváží z AWD-Areny přijatelný výsledek 4:2.

Utkání mělo od začátku velice pomalé tempo, oba týmy se utápěly v nepřesnostech ve finální fázi, a tak jsme v prvních dvaceti minutách příliš zajímavých akcí neviděli - vlastně jen jednu! Po situaci, v níž měl prsty Diouf se Stindlem, ale zachraňoval Maza. Ihned po uplynutí druhé desetiminutovky na sebe upozornila největší hannoverská zbraň a to standardní situace, Diouf si na přední tyči počkal na roh Pinta, na chviličku se však zastavil a možná díky tomu pak hlavičkoval nad branku. O chvíli později už ale z dalšího rohového kopu 96ky udeřily: Pander poslal do vápna ideální centr, na ten si nabíhala dvojice Haggui - Diouf, balón nakonec zasáhl prvně jmenovaný a nedal Ulreichovi, jenž zůstal na čáře, sebemenší šanci zasáhnout - 1:0.

Ihned mohlo být srovnáno, po špatně odvrácené hlavě Eggimanna nastartoval Gentner na ofsajdové hraně Harnika, ten ale nechal vyniknout skvělého Zielera. Krutá rána pak přišla vzápětí, kdy se takřka opakovala situace, jako při prvním gólu, jen s tím rozdílem, že se přes Harnika prosadil na přední tyči k hlavičce Diouf a mohl si konečně zapsat svůj premiérový zápas v bundeslize - 2:0. Švábové byli totálně bez jakékoliv útočné invence, naopak ještě do přestávky mohl přidat třetí branku po Kvistově minele Schmiedebach, sám před Ulreichem ale nedokázal trefit odkrytý kout branky.

A jestli na něco své ovečky o pauze Bruno Labbadia upozorňoval, tak bezpochyby na to, aby zachytili úvod druhého dějství, jenomže to se právě VfB hrubě nepovedlo. A znovu šlo o branku po rohovém kopu, jež sice dokázala hostující defenziva odvrátit, ovšem pouze k Panderovi, jenž parádní ranou z vápna zvýšil už na 3:0. To byla pro švábský celek další rána do slabin, už tak rozklížený tým se rázem ponořil do ještě větší skepse a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo jednat o přechodný jev. Šance totiž přibývaly jen u stuttgartské branky, což krásně demonstroval přesný pas Stindla a nepovedené zakončení Dioufa.

Definitivní tečku za utkáním pak svěřenci Mirka Slomky napsali v 73. minutě, alespoň se tak zdálo. To špatně odehrál jednoduchý balón ve vápně Sakai, ten se pak dostal až ke Stindlovi, který neváhal a z těžké pozice vypálil - 4:0. Mezitím však ze hřiště odešel architekt tří branek Pander, krátce nato se navíc poroučel i kapitán Schlaudraff, a tím jakoby se do té chvíle účelná hra Hannoveru sesypala jako domeček z karet. To demonstrovala akce po ose Boulahrouz - Ibišević a zakončující Harnik, rázem bylo čisté konto Zielera odčarováno - 4:1.

Jedenáct minut před koncem potom bylo hannoverským ještě hůře: Sakai nacentroval do vápna, kde střídající Cacau, jenž byl do té doby takřka neviditelný, sklepl na Okazakiho a ten parádně přes hlavu poslal balón do sítě podruhé - 4:2. H96 se začínal o výsledek strachovat a to ještě o chviličku později pálil Ibišević, tomu ale nedopřál radost skvělým reflexem Zieler. V závěru si potom dal málem vlastní branku dezorientovaný Maza, "mířil" ale jen do tyče.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nwm, nwm tak jako remíze bych se ani nedivil

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

tipnu si 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele