24. kolo
03.03.2012 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

HSV doma znovu neuspělo, tentokráte se o to postarali Švábi

Další krutou pilulku musí spolknout diváci v Hamburku, kteří se od svých miláčků opět nedočkali na domácím hřišti bodového zisku - ostudu z derby vystřídala neméně bolestivá porážka od Stuttgartu, jež tak zřejmě už definitivně pohřbila naděje Rothosen na evropské poháry.

Hamburk chtěl svoji venkovní pohodu konečně přenést také do Imtech Areny, což se mu v úvodních minutách plnit dařilo, ovšem drtivá většina jeho ofenzivních výpadů končila ještě před vápnem VfB, jež tak pohodlně přečkalo domácí nápor a v dalších minutách se samo osmělilo: hned dvě nadějné akce měl na kontě Hajnal, nejdříve hlavičkoval po Okazakiho pasu z hranice penalty, Drobný však byl na místě. O chvíli později měl maďarský šikula nabito na hranici vápna, ale tentokrát pro změnu ani nedokázal zacílit do prostoru branky. Do třetice už to však bývalému středopolaři Dortmundu vyšlo, po jeho nabídce střílel z vápna Ibišević a ranou k pravé tyči zavěsil - 0:1.

Mezitím měli míč na kopačkách výhradně svěřenci Thorstena Finka, ovšem stejně jako na začátku se nedokázali přiblížit k soupeřově brance. Zato Švábi dokázali vytěžit z minima maximum. Po zaváhání Rajkoviče (měl prsty i u první branky) se hnal tváří v tvář na Drobného Harnik, český strážce svatyně mu ale dobře zmenšil úhel a balón vyrazil. Poslepovaná obranná čtveřice HSV působila místy doslova komickým dojmem, což se znovu v celé nahotě ukázalo po půlhodině hry: Okazaki si zpracovával ve vápně vysoký míč, cestu mu však zatarasil tvrdým zákrokem Rajković a sudí Sippel nařídil penaltu. Tu si vzal na starost Kuzmanović a s přehledem zvýšil na 0:2.

Hru přístavního celku trošičku rozpumpovalo až střídání Tolgaye Arslana, jenž na trávníku nahradil do té doby takřka neviditelného Rincóna. Odchovanec BVB ihned po svém nástupu rozehrával z nadějné pozice standardku, ale Ulreicha neohrozil. To už sice lze říci o dalším volném přímém kopu Petriče, na ten si ale strážce hostující svatyně pro změnu v klidu počkal.

Kouč domácího týmu Fink se rozhodl o půli k další změně, nevýrazného Salu, jenž se neměl původně v základní sestavě vůbec ukázat, vystřídala další ofenzivní naděje Hamburku Heung Min Son. Ani to už ale domácím nepomohlo: sotva se rozehrálo, tak Harnik zahrál na hranici pokutového území na jesle Rajkovičovi, tomu pak už nezbývalo nic jiného než zatáhnout za záchrannou brzdu...sudí bez zaváhání nařídil pro VfB druhou penaltu. Míč si na značku postavil znovu Kuzmanović, tentokráte zvolil druhou stranu, Drobný ji dokonce uhádl, ale na umístěnou střelu tak jako tak nedosáhl - 0:3. Všelijaké naděje Rothosen tak záhy vzaly za své.

Kontaktní branku sice mohl zaznamenat takřka vzápětí Guerrero, v obležení ale nedokázal míč poslat do prostoru tří tyčí. Peruánský kanonýr pak dílo zkázy definitivně dokonal, když zcela nepochopitelně naběhl u rohového praporku na vyběhnuvšího Ulreicha, rozhodčí Sippel měl po tomto zákroku ihned jasno - červená karta, domácí tak utkání dohrávali více než půlhodinu v početném oslabení! To mohl hned po hodině hry potrestat Ibišević, jeho hlavičku ale nepustil do sítě na brankové čáře postavený Diekmeier. Strážce domácí svatyně se musel pořádně činit, tak jako proti střele Gentnera a následné hlavičce Niedermeiera.

Bosenský kanonýr ve službách Stuttgartu měl i další velikánskou šanci, ale tentokrát pro změnu mířil jen do boční sítě. Na konečných 0:4 potom upravil v poslední minutě po akci Cacaua s Ibiševičem do té doby mlčící Harnik, jenž tak zaznamenal už svou osmou trefu po zimní přestávce.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
lampard11

2:2

Reagovat
HSV1887

Doufám, že si HSV připíše třetí domácí výhru v sezóně.. 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ale podla viacerych zdrojov (napr. kicker.de) maju HSV vyse desat hracov mimo, takze "V domácím táboře mohou mít radost i z takřka prázdné marodky" asi nebude pravda. Aj ked to nebudu hraci Acka.

Reagovat
smazaný uživatel

ten guerrero je normální ko-ot

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele