26. kolo
17.03.2012 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Hamburger SV - SC Freiburg 1:3

Utkání rozhodlo nevyužívání šancí domácími hráči, kteří vedle toho vyrobili přespříliš chyb v defenzívě. David Jarolím tak nemohl oslavit svůj 250. bundesligový start v dresu HSV žádoucími třemi body a jeho tým musí strpět třetí ligovou porážku v řadě.

První velkou šanci utkání měli hned ve třetí minutě na svědomí domácí borci, když Iličevič vysunul svého krajana Petriče, ten po obehrání Gintera předložil balon Arslanovi, jenž však z jedenácti metrů branku minul. Následující minuty utkání byly dle předpokladu v režii domácích, ti si však žádnou další vyloženou šanci nedokázali vytvořit. Přímý kop Petriče ani pokusy Arslana ke kýženému gólu nevedly.

Byli to naopak hosté, kdo dokázal jako první gólově udeřit. Ve dvacáté minutě nechtěně prodloužil Schmidův přímý kop v pokutovém území Jarolím na číhajícího Fluma, ten se dlouho nerozpakoval a poslal míč na bránu. Střela byla ještě dvakrát tečována, ale nakonec s jistotou skončila v síti - 0:1. Jak už to bývá, tým povzbuzený vstřelenou brankou přebírá načas iniciativu, a nejinak tomu bylo i v případě SCF. Zajímavou šanci měl za sedmnáct minut Rosenthal, který pálil v pokutovém území jen těsně vedle levé tyče.

Naproti tomu HSV se začal topit ve svém marném stékání freiburské obrany, jeho pokusy postrádaly nápad a kreativitu což postupem času dobře nenesly ochozy Imtech-arény. A mělo být ještě hůř: Ke konci prvního dějství přidal druhý gól Caligiuri, když po dlouhém centru z půle hřiště potrestal chybu Diekmeiera. Za stavu 0:2 tak doprovázel domácí borce při odchodu do kabin mohutný pískot. Do druhé pětačtyřicetiminutovky tak vyrukoval trenér domácích Fink rovnou s dvojitým střídáním: do hry naskočili Son a Berg.

Po pěti minutách mohli hráči HSV snížit, když Diekmeierův centr zprava našel na vzdálenější tyči nebráněného Rajkoviče. Srb však pálil svou slabší pravačkou a trefil tak pouze přemístivšího se brankáře Baumanna. Snaživí Rothosen tak jako tak vystupňovali tempo a konečně si vytvořili několik velkých šancí. V 55. minutě měl z otočky před bránou blízko ke skórování Son, o čtyři minuty později našel ten samý hráč ve vápně zcela volného Petriče, jenž netrefil ze čtyř metrů prázdnou freiburskou svatyni.

Po hodině hry se hra opět začala vyrovnávat a dobré příležitosti měli znovu i hosté. V zápasech platí, že vítězí mnohdy jen ten produktivnější a v tomto utkání to platilo dvojnásob. V 72. minutě se rozvlnila síť potřetí a znovu to byli Finkovi svěřenci, kdo inkasoval. S přímým kopem chytře naložil Schuster, jenž poslal míč těsně nad zeď do místa pro pokutový kop. Tam si udělal prostor Makiadi a zavěsil do pravého rohu. Hned po třech minutách vykřesal jiskru naděje Iličevič, jenž z podobné vzdálenosti jako předtím Makiadi dorazil Jarolímovu dalekonosnou střelu - 1:3.

Rothosen tak nesložili zbraně a nadále dotírali na bránu SCF, kde se nejednou osvědčil brankář Baumann. Domácí fanoušci se dalších potřebných gólů nedočkali, SC Freiburg tedy učinil velice důležitý krok v boji o záchranu v nejvyšší soutěži. Naproti tomu HSV nadále zůstává v celé soutěži nejslabším týmem na domácím trávníku a setrvá na čtrnáctém místě ligové tabulky.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

HSV uz musi zabrat, 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

pokud HSV nevyhraje, tak se este budou v zaveru strachovat o udrzeni se v lize

a kdo za to muze, ten curacek co prisel z Chelsea a rozkopal celej tym nechapu co dela ve fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele