28. kolo
31.03.2012 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Kozli neuspěli ani na hřišti Augsburgu a padají na 16. příčku

Augsburg dokázal navázat na poslední výsledky (pětizápasová série bez porážky) a v záchranářském souboji s Kölnem urval veledůležité tři body! Svěřenci Jose Luhukaye se tím dostali zase o krok blíže vytoužené záchraně, porýnský celek spadl na barážovou příčku.

Domácí dali vzpomenout na poslední úspěšné výsledky a od začátku chtěli jasně diktovat tempo hry, to se jim také dařilo: dvě nebezpečné akce nesly podpis Axela Bellinghausena, nejdříve to zkoušel ze standardky, Rensing byl ale na místě, po deseti minutách potom oslovil zkušeného křídelníka Rafael, Bellinghausen však ani tentokrát nedokázal bývalého hráče mnichovského Bayernu překonat. A když už se po čtvrthodině hry začal augsburský tlak paradoxně rozplývat, Luhukayovi svěřenci udeřili: byl to zrovna Bellinghausen, kdo našel zpětným pasem z kraje pokutového území Kooa a korejský štírek přízemní střelou z hranice vápna udeřil - 1:0.

Od budoucí sezóny už hráč Fortuny Düsseldorf znamenal pro hostující defenzivu neustále nebezpečí, stejně tak jako ve 36. minutě, to si však Rensing jeho zakončení pohlídal. O pět minut později si poté chtěl zpracovat ve vápně balón na prsou Podolski, Baier zasáhl ve snaze o odebrání míče nešikovně a sudímu Welzovi tak nezbývalo nic jiného, než odpískat pokutový kop. Míč si na značku postavil právě sám postižený a dělovkou k pravé tyči srovnal na 1:1. Ovšem dvě minuty před pauzou zatáhl běžícího Baiera, za minutu dvanáct Sereno a rázem byl k vidění druhý pokutový kop. Ten si vzal pod svá křídla Rafael a bezpečně proměnil - 2:1.

Hostující kormidelní Stale Solbakken reagoval stažením neviditelného Peszka, místo něhož poslal do hry přece jen defenzivněji laděného Mišu Brečka. Ani to však významnou změnu nepřineslo, FCA se nadále držel v nebezpečném prostoru, zatímco Kozli byli až nebývale pasivní a neškodní. Definitivně rozhodnout mohl nejdříve nezastavitelný Bellinghausen, sám ale ze standardky neuspěl, a tak chtěl připravit střelecké pozice pro své spoluhráče - to se podařilo, ovšem Rafael a po rohovém kopu pro změnu N'Djeng mířili nepřesně. Proti tomu kontrastoval jen zoufalý pokus Podolskiho. V posledních deseti minutách mohl dvakrát udeřit střídající Mölders, tomu ale znemožnil radost skvělými zákroky Rensing.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele