15. kolo
03.12.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Dortmund vedení v Borussia-Parku neudržel, na první příčku se vrací Bayern

Duel dvou Borussií nám nabídl hodně ofenzivní fotbal z obou stran, během první půle tahali za delší konec žlutočerní, kteří se také ujali zásluhou Lewandowskiho vedení, po změně stran ovšem zařídil konečnou dělbu bodů Hanke. Gladbach i BVB se tak budou po patnáctém kole opět dívat na záda mnichovskému Bayernu, jenž nezaváhal v Brémách.

V Borussia-Parku se hrálo od samého úvodu podle očekávání ve vysokém tempu, mírně navrch však přece jen měli žlutočerní, kteří se snažili kontrolovat hru, pozorná obrana Hříbat je ale držela dlouho na distanc. To se snažil změnit až hlavičkující Hummels, jeho pokus ovšem směřoval přesně do místa, kde stál připravený ter Stegen. To na druhé straně bylo rušno hned vzápětí. Bobadilla se prosadil ke střele, z těžkého úhlu ovšem pálil nad branku.

Po čtvrthodině hry dostal parádní balón za obranu Lewandowski, jenž si poradil s Dantem, když už se však chystal vystřelit, tak přispěchal Stranzl a míč mu ukopl do bezpečí. Polský střelec měl příležitost i o chviličku později, to si opět poradil s Dantem, následně ale již nedokázal přihrávkou oslovit nikoho z nabíhajících spoluhráčů. Brazislký bek mohl ještě před půlhodinou své zaváhání napravit, z malého vápna ovšem hlavičkoval nepřesně.

I nadále se hrálo nahoru dolu, utkání i tak ale něco chybělo. Oba celky se postupem času soustředily výhradně na standardní situace a střely z dálky. Takto to zkoušel Herrmann, do prostoru branky se mu však zamířit nepovedlo. Po rohu se poté na opačné straně opřel do balónu Kagawa, ter Stegen ale parádní dělovku vyrazil, dobíhající Großkreutz stál potom v ofsajdu. Z dalšího rohového kopu ovšem již udeřilo, postaral se o to hlavičkující Lewandowski - 0:1.

Domácí Borussia chtěla hned po obrátce na svou jmenovkyni zatlačit a pokusit se o vyrovnání, to se jí však nedařilo, obranný val BVB odolával bez sebemenších problémů. Z rohového kopu to zkoušel opět Dante, ani tentokrát se mu ale nepodařilo zacílit přesně. Po hodině hry to potom zkoušel z velké dálky Hanke, ani jeho dělovka se však do vyznačeného prostoru nevešla. A seřízená mířidla evidentně neměl ani Santana, jehož hlavička skončila také nad břevnem.

Druhá půle byla z obou stran jen slabým odvarem toho, co jsme viděli před přestávkou. Na tom chtěl něco změnit Götze, ani jeho rána ovšem neměla potřebné parametry, což ho mohlo mrzet o to víc, že hned o několik minut později ukázal Gladbach parádní kombinační akci, na jejímž konci stál přesný pas Bobadilly a neméně povedená střela Hankeho, na kterou Weidenfeller přes veškerou snahu ani nemohl dosáhnout - 1:1.

Znovu obrátit skóre mohli Kagawa s Götzem, akci do úspěšného konce ale nedotáhli. Potřebné oživení dodal ofenzivě BVB i střádající Barrios, po jehož akci dokonce Lewandowski poslal balón za brankovou čáru, v té chvíli však stál v postavení mimo hru, a tak nemohla být jeho trefa uznána. V závěrečném tlaku se již Dortmund ani přes velkou snahu podruhé prosadit nedokázal, tím pádem tak musí Bayernu přepustit vedení v tabulce.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

to bude boj tip(2-2)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach vyhrá 2:0

Reagovat
-Pato-

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele