26. kolo
17.03.2012 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Náprava se zdařila. Dortmund porazil Brémy a vytvořil nový rekord!

Zaváhání z Augsburgu budiž zapomenuto, Borussia Dortmund zvládla důležité utkání s Werderem a udržuje si tak na čele stále vitální náskok, ten se momentálně dokonce o tři body navýšil, ale Bayern má večerní utkání na Olympiastadionu k dobru. BVB zároveň dnešní výhrou stanovilo nový rekord bundesligy - bodovalo už po 20. v řadě!

Hostující trenér Thomas Schaaf musel udělat oproti vítěznému utkání s Hannoverem v základu hned čtyři vynucené změny: zraněné Wieseho, Bargfredeho, Marina a distancovaného Pizarra na trávníku nahradili Mielitz, Affolter, Ignjovski a Ekici. Oslabený Werder se tak od prvních minut soustředil více na obranu, což byla voda na mlýn domácím, kteří drželi míč na svých kopačkách a trpělivě si dobývali defenzivní val zelenobílých. Ten vydržel odolávat jen do osmé minuty: Borussen předvedli naprosto bezchybnou kombinační akci, na jejímž konci byl centr Großkreutze, jenž Gündogan ještě posunul na lépe postaveného Kagawu, a rázem to bylo 1:0.

Další minuty přece jen hostující obrana zvládala podstatně lépe, takže podobných akcí k vidění zase tak moc nebylo, o to více ovšem Kloppovi svěřenci zkoušeli štěstí ránami ze střední vzdálenosti. To během krátké doby platilo pro Kubu, Lewandowskiho, Gündogana i Großkreutze, ani jednomu z nich se však nepodařilo Mielitze překonat, ten se mohl spolehnout i na vydatnou podporu defenzivních hráčů před sebou. To na druhé straně ve 21. minutě napřáhl zpoza vápna Ekici, Weidenfeller balón pouze vyrazil, naštěstí pro domácí mu vypomohl pohotový Subotić.

Ve zbývajících minutách prvního dějství začala Borussia znovu přitápět pod kotel, snaha byla zřejmá - co nejdříve přidat kýženou pojistku. Tu mohl mít na svědomí, stejně jako v prvním případě Kagawa, tentokráte ovšem i s lehkým přispěním Mielitze skončila jeho rána pouze na tyči. Hned vzápětí byla k vidění polská spolupráce, balón se po ose Kuba - Piszczek - Kuba dostal až k Lewandowskimu, ten ale z pokutového území branku přestřelil. A do třetice velká možnost BVB, Schmelzer nacentroval do vápna, kam si z druhé vlny seběhl Kehl, hlavou ale nasměroval mičudu do břevna, od nějž se kulatý nesmysl odrazil na brankovou čáru a posléze do pole.

Ani poločasový oddych na projevu obou týmů nic zásadního nezměnil, nadále se hrálo pod taktovkou žlutočerných, kteří se stůj co stůj snažili přidat pojišťující druhou branku. Agilní Kagawa se dostal opět k zakončení, trefil ale jen Prödlova záda, takže z nadějně vyhlížející akce nic převratného nebylo. Sám japonský reprezentant měl po spolupráci dvojice Piszczek - Lewandowski další příležitost, tentokráte ovšem pro změnu v tísni a z obtížné pozice branku netrefil.

Dortmund začal postupem času z nastoleného tempa ubírat, a když ani přístavní celek nejevil zájem o změnu kursu, tak hra upadla do průměru, přičemž se na zajímavé situace v pokutových územích mělo s klidem zapomenout. Z letargie tak vytrhla až Piszczekova tečovaná střela a hlavně potom povedená rána Gündogana, Mielitz byl však na místě. Závěrečná čtvrthodina patřila nečekaně Werderu, ten ale i přes enormní snahu nedokázal Weidenfellera zaměstnat, natož aby potom mohl myslet na srovnání.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Pokud vyhraje Dortmund vic, budu se asi divit, po tom co predvedli Bremy minulej zapas..

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bremsti muzikanti by mohli potrapit... 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

DORTmund!!!! vyhrajte match!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele