28. kolo
30.03.2012 20:30 CET
4 : 4
(1:0)

Reportáž

Dortmund si komplikuje situaci a remízou se Stuttgartem může přijít o výsadu

Westafalenstadion byl svědkem nádherné podívané, při které viděl nejen osm branek, ale taktéž od obou soupeřů kvalitní ofenzivní výkon, na jehož konci může být o něco malinko šťastnější Stuttgart. Náskok BVB se tak může po tomto kole zeštíhlit na pouhé tři body, Švábi už se vyhřívají na příčkách zaručující start v Evropské lize.

Borussen začali v duchu svého předzápasového odhodlání a od úvodního hvizdu drželi soupeře pod tlakem, vysoko napadali a nedovolovali tím Švábům takřka žádné ofenzivní výlety, natož pak nějaké střelecké pokusy. Byli to ovšem překvapivě hosté, kdo měl první šanci: Hajnal to zkoušel z úhlu, pod otevření skóre se však nepodepsal, proti byl skvěle reagující Weidenfeller! Na druhém břehu vypálil Lewandowski, ani jemu se ovšem nevedlo o nic moc lépe... Hrálo se nahoru dolu, ani jedna strana se nechtěla pouštět do svéhlavého bránění, a tak se bylo i nadále na co koukat. Kubův průnik musel na poslední chvíli zachránit Niedermeier.

Ještě v téže, devatenácté minutě odcentroval Hajnal na vzdálenější tyč, kam si zaběhl Schieber, poté ale z bezprostřední blízkosti branku nepochopitelně vysoko přestřelil. Jak se mají příležitosti táhnout ke zdárnému konci tak museli vzápětí ukázat žlutočerní: Gündogan vyslal parádním pasem ze středu pole balón na Lewandowskiho, ten obelstil jak Niedermeiera, tak později vyběhnuvšího Ulreicha, do sítě se mu ovšem díky skvěle předvídajícímu mnichovskému rodákovi, jenž mičudu hlavou zastavil na brankové čáře, zamířit nepodařilo. Norimberská posila byla v hlavní roli i v následující akci, kdy balón po dělovce Großkreutze skončil na břevně Ulreichovy branky!

Po půlhodině hry pak mohl z ničeho nic zmrazit celý Westfalenstadion Ibišević, jenž se hnal sám tváří v tvář na Weidenfellera, ten ovšem dokázal být u míče jako první, následné protesty bývalého hráče Hoffenheimu pak sudí Weiner za oprávněné neuznal. Odpověď si přichystal skvěle hrající Gündogan, jeho ránu ale zablokoval neméně dobře se prezentující Niedermeier. Další akce už potom zaslouženě poslala BVB do vedení: Schmelzer odcentroval do vápna, kde Kehl vyhrál hlavičku pro Kagawu, a jeho zakončení nechytatelně zamířilo do sítě - 1:0. Před odchodem na přestávku ještě vystřelil Gündogan, ale ani tentokrát branku nenašel.

Krátká přestávka z nastoupeného trendu neubrala, opět se pokračovalo ve vysokém tempu, jen s tím rozdílem, že se do ofenzivních manévrů začali podstatně více zapojovat také hostující hráči. Nejdříve ale mohl přidat pojistku Piszczek, ten však z úhlu napálil balón pouze do tyče. Ani to ho ovšem mrzet nemuselo, hned o minutu později našel Hummels přesným centrem na zadní tyči Kubu, a ten napravil předchozí neúspěch - 2:0.

Ofenzivní podívaná z obou stran neustále gradovala, zajímavé momenty před oběma brankami začaly přibývat - to nejlepší ale stále teprve mělo přijít! V 60. minutě o sobě dal znovu hlasitě vědět Ibišević, tentokráte hlavičkoval po rohovém kopu z hranice penalty, ale branku trefit nedokázal. Stuttgart měl najednou podstatně větší chuť podnikat nebezpečné výpady do dortmundské obrany, zpoza velkého čtverce napřáhl sváteční střelec Kvist a Weidenfeller mohl dělat, co chtěl, ale na balón prostě nemohl dosáhnout - ten pak skončil na levé tyči domácí svatyně, odkud se odrazil zpátky do pole. A do třetice hlavičkoval po dalším rohu Ibišević, ale opět nepřesně.

Sedmdesátá první minuta už ale přinesla zasloužené snížení, čerstvě střídající Gentner našel ve vápně pozapomenutého Niedermeiera, ten sklepnul balón pro Ibiševiče, který střelou do protipohybu nedal Weidenfellerovi šanci zasáhnout - 2:1. To však nebyl zdaleka poslední zkrat defenzivy BVB: tentokrát pro změnu chyboval ve vzdušném souboji Subotić a Ibišević tak mohl nerušeně najít Schiebera, jehož následné dokončení akce mezi stojícími sochami v podání Schmelzera s Hummelsem nemělo žádnou, ani tu nejmenší chybu! Pohromu dokončil o další dvě minuty znovu Schieber, jenž pro změnu získával balón díky zaváhání Kehla a pak udržel nervy na uzdě - 2:3.

Dortmund vědomý si toho, co je ve hře, začal okamžitě zvyšovat pracovní úsilí, jež by dovedlo utahat každého...Lewandowskiho povedený táhlý pokus ale zneškodnil skvělý Ulreich. Osm minut před tím, než končil vyměřený časový úsek, se dostal na hranici vápna k míči Hummels a přesně mířenou ranou k levé tyči srovnal na 3:3.

Nekončící děj psal další pokračování: Schmelzer rozehrál další rohový kop, kulatý nesmysl se po pár odrazech dostal až k střídajícímu Perišičovi, jenž ho poslal z vápna nezastavitelně na místo určení a postavil tak celý Westfalenstadion kompletně do varu - 4:3. Ani to však BVB nestačilo. V nastavení si pro sebe rezervoval pozornost další novic Gentner a efektivním, leč efektním zakončením nakonec uzavřel brankový účet na nevídaných 4:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

si zabil

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že ne ještě uvidíš

Reagovat
smazaný uživatel

ja vidim 4:4

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší zápas fakt nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

plny zvratov proste super

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas krásny,držal som Borusii a som sklamaný výsledkom.Teraz už chápem,prečo BVB neobstála v LM,je to tím,ktorý ešte nedozrel.Bayern je predsa len iná kategória. V hre BVB je príliš veľa zbrklosti.Hrajú podobne ako Bilbao - dopredu a rýchlo za každú cenu a z toho plynie množstvo straty lôpt,ubehajú sa,gólovky si vytvoria,ale riešia ich tiež unáhlene,zbytočné naražačky tam,kde sa to dá preniesť na druhú voľnú stranu, zbytočné nákopy na hrot,kde je jeden proti trom obráncom..Nepoznajú niečo,ako zmena rytmu,podržanie lopty. Na konci zápasu bolo potrebné podržať loptu presnou medzihrou,ale oni sa hlúpo stiahli všetci pred vlastnú 16-ku a uvoľnili súperovi celý stred.Nie raz už takto aj iné tímy prišli o víťazstvo a nik sa nepoučí,zrejme sú v tom inštinkty,ktoré sa nedajú prekonať.A pritom logika hovorí hrať na konci čo najďalej od svojej brány,nezbavovať sa lopty riskantnými a nezmyselnými pásmi na hrot .

Reagovat
smazaný uživatel

Mmm.. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart neprohraje - 1:1 vypada realne

Reagovat
smazaný uživatel

to vypada velice nerealne

Reagovat
smazaný uživatel

to si povime devce

Reagovat
kiciN

so what ?:D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to musel byt uzasnej zapas skoda ze u nas takovy nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tohle byla reklama na fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele