9. kolo
15.10.2011 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern poslal do Vestfálska jasnou odpověď, Herthu rozstřílel 4:0

Svěřenci Juppa Heynckese předvedli proti Herthě další suverénní výkon, opětovně si tak zapsali tři body a zároveň tím dali jasnou odpověď na včerejší výhru Borussie Dortmund. Bavorský velkoklub tak i po devátém kole zůstane na čele tabulky.

Bayern začal s chutí. Už ve druhé minutě ukázal Ribéry záda Lellovi, poradil si i s Kraftem, ale na brankové čáře jeho pokus zastavil duchapřítomný Hubník. Ani to však Bavory neodradilo. Za další tři minuty rozehrál Schweinsteiger na Ribéryho, ten ještě posunul do středu Gómezovi, jenž si pohrál s Mijatovičem a umístěnou přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre - 1:0.

Hosté se z inkasované branky ani nestačili vzpamatovat a už lovili míč ze sítě podruhé. Boateng si u pravé postranní čáry pohrál s dvojicí Kobiašvili - Niemeyer a následně našel přesným centrem ve vápně Ribéryho, pro kterého už nebyl problém z blízkosti zvýšit na 2:0. Francouzský filuta se navíc ve třinácté minutě vytasil s parádní přihrávkou na Schweinsteigera, a ten z hranice pokutového území zamířil do stejného místa jako Gómez - 3:0.

Mnichovský celek ani po třetí brance nepřestal hrát. Příležitost měl aktivní Boateng, z voleje ovšem nedokázal usměrnit balón mezi tři tyče. Po půlhodině hry posílal do vápna nadýchaný centr Schweinsteiger, Gómez ale na jeho pobídku těsně nedosáhl. A když nedokázali uspět v dalších šancích ani Ribéry se Schweinsteigerem, tak se ke slovu přihlásila i Hertha. Raffael ale nedokázal z velké dálky zacílit přesně.

Po přestávce se obraz hry trochu pozměnil. Bayern přece jen pod dojmem nadcházejícího utkání v Lize mistrů s Neapolí šetřil síly a nechal hrát svěřence Markuse Babbela. Ti si však žádnou příležitost vypracovat nedokázali, a tak se ke slovu dostali znovu domácí. V 54. minutě sice Gómez utekl Mijatovičovi, potom už ale nedokázal z hranice penalty zamířit do prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Vzápětí oslovil Müller parádním pasem za obranu si nabíhajícího Lahma, ten však z bezprostřední blízkosti na Krafta nevyzrál. V šedesáté osmé minutě navíc v pokutovém území Hubník fauloval pronikajícího Ribéryho a sudí Weiner ukázal na značku pokutového kopu. K němu se postavil v poslední době tradiční exekutor Gómez, a i když Kraft jeho úmysl vystihl, tak balón přesto skončil v síti - 4:0.

S přicházejícím se závěrem se už oba týmy do ničeho převratného nehrnuly a víceméně čekali na konečný hvizd. I tak si ale mohli hosté přece jen zaspat četný úspěch. Dvě minuty před koncem se v pokutovém území protlačil k balónu stoper Mijatović, z malého vápna ale potvrdil své střelecké vlohy a branku přestřelil. Hertha tak tentokrát vyšla v Allianz Areně střelecky naprázdno a znovu natáhla Mnichovské prokletí.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Arne

Hertha BSC!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Mnichov 0 - 2 Hertha BSC

Reagovat
smazaný uživatel

FC Bayern!

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha si odveze bod za remízu 1:1 (Gomez - Raffael) HERTHA BSC!!

Reagovat
Arne

Taky v tenhle výsledek věřím... Jako kdo sází, tak by si třeba 02 neměl nechat ujít. 1,2 na Bayern je šílenej kurz.

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN je dobře našláplej, nic jinýho než vítězství 2:0!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhraje rozdílem třídy 4:0

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0 Kraft minimálně 4 chyby.

Reagovat
smazaný uživatel

přes sparťanského TRAGÉDA Hubníka šly 2 branky a zavinil penaltu

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník právě několikrát gólu zabránil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele