24. kolo
03.03.2012 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Leverkusen obral Bayern o všechny body a získal zpět pátou pozici

Šlágr 24. kola skončil vítězstvím domácí Werkself. Cesta za třemi body byla proti Bavorům dle očekávání složitá, poté co Duttovi svěřenci ustáli příležitosti Bayernu v první půli, udeřili rozhodujícím způsobem po hodině hry.

Hned ve druhé minutě mohli skórovat hosté, když se v prostoru před malým vápnem objevil před Lenem volný Alaba, jehož hlavička domácího brankáře přesně trefila. Odražený balon se ještě dostal ke Kroosovi, jenž v leže vyslal slibný míč těsně vedle pravé tyče. Další příležitost měl ve 13.minutě na svědomí Robben - jeho střela však minula branku.

Úvod utkání patřil Bayernu, jenž své lepší kombinační schopnosti přetavil v kontrolování balonu. Aktivní byl především Robben, jenž se častokrát pokoušel o zakončení střelami z hranice pokutového území. Od zhruba patnácté minuty se však domácí odhodlali k těsnějšímu bránění hráčů bavorského velkoklubu a tak se intenzita tlaku Mnichovanů očividně zmenšovala. V sedmadvacáté minutě pozapomněla obrana hostů na číhajícího Kießlinga, jehož slibnou šanci utnul až velmi sporně odmávaný ofsajd.

Po půlhodině hry přečkal Bayern obrovskou šanci Schürrleho, jehož perfektně našel svým centrem do malého vápna Kießling. Schürrle, jenž nastoupil s chráničem obličeje, před reprezentačním gólmanem Neuerem neobstál. Bayern na šanci neodpověděl zvýšeným nasazením, naopak se více utápěl k kombinačních přihrávkách, logicky se tak dal očekávat příchod Riberyho do druhého poločasu.

V tom prvním se však ještě mnohé přihodilo. Především úprk dvojice Robben-Goméz, z kterého chybělo k prvnímu gólu utkání jen málo. Holanďan vysunul nabízejícího se německého útočníka, ten obešel vyběhnuvšího Lena a rychle pálil na branku Werkself. V hodině dvanácté však zatáhl za záchranou brzdu Friedrich, jenž se stačil vrátit a balon odklidil do bezpečí. Ke konci poločasu se z ničeho zrodila velká šance pro Leverkusen: Renato Augusto nádherně vysunul do šance Schürrleho, proti kterému však pohotově vyběhl Manu Neuer a podruhé v zápase Schürrleho tváří v tvář pokořil. Vynikajícímu prvnímu poločasu tak chyběla jen branka, jinak úvodní pětačtyřicetiminutovka přinesla mnoho šancí (především Bayernu) a svižné tempo hry.

Do druhého dějství nasadil trenér domácích Dutt překvapivě útočníka Derdiyoka, jenž nahradil obránce Friedricha. První větší příležitost ke skórování měli dle očekávání hosté, když se do zakončení z úhlu propracoval Robben, Leno však napodobil svého soka na druhém konci hřiště Neuera a vytlačil míč na roh. Po hodině hry se zmocnil balonu Kadlec, potáhl míč po levé straně, centrem našel Kießlinga, jenž hlavou předložil míč pro zakončení Reinartzovi - ten však z malého vápna trestuhodně přestřelil. To však domácí dostatečně namlsalo, následujících sedm minut bylo zcela v jejich režii a nejednou se musel skvělým zákrokem blýsknout Neuer. Dvakrát musel brankář Bavorů likvidovat nebezpečnou hlavičku Kießlinga.

Tempo hry se zanedlouho mírně utlumilo, příchozí Ribery se spíše hledal. V 79. minutě se z ničeho zrodila branka - pro potěšení publika v BayAréně to byl zásah domácích. Castrův centr do vápna letěl přes hlavy všech hráčů až k brankové čáře, kde úniku míče do autu akrobaticky zabránil Derdiyok, Švýcar svým odkopem naslepo našel před bránou nikým nebráněného Kießlinga, jenž tak mohl korunovat svůj výborný a týmový výkon rozvlněním bavorské sítě - 1:0.

Bayern musel logicky přidat plyn, avšak ze svého tlaku nic převratného nevytěžil. Naopak - v devadesáté minutě rozhodla Werkself z protiútoku o tom, že tři body zůstanou v Leverkusenu. Postaral se o to Bellarabi, který zužitkoval Castrův pas do běhu a přesnou střelou k pravé tyči uzavřel účet utkání na stavu 2:0. Poražený Bayern tak zůstává na 48 bodech, čímž si zkomplikoval boj o ligový titul. To fanoušci Leverkusenu mohou kromě vítězství slavit návrat na pátou pozici.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (16)

Přidat komentář
lampard11

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 BAYERN!!!!!!!! musí

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Gomez, Robben

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Musíme začít pravidelně vyhrávat i venku!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

doufam a verim ze Schweini nastoupi a snim v sestave nema Leverkusen sanci

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen bude šetřit na Barcu, minulé kolo jsme přehráli Schalke, Leevrkusen není o moc lepší. 0:3 Goméz, Ribéry, Ribéry

Reagovat
lampard11

1:3 Kiesling - Robben, Ribéry, Goméz

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusenu staci aby znechutili Riberyho, a dali si pozor na Robena a maju po starostiach. Kto iny by bol pre nich nebezpecny? Gomez?

Reagovat
smazaný uživatel

skoda že jsem nedal čistou 1 Bayern soknči LM maji problemy

Reagovat
smazaný uživatel

Co dodat nevím, Bayernu ujíždí lod,aspon tedy zatím v lize ::talking: Heyneckese vyhodit na ulici a hráčům pár ran přes záda to není možný co dělaj!!! Stále věřím BAYERNU FCB!!! neco se deje v klubu,nevím

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel máš pravdu.Jsem z toho nešťastnej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele