19. kolo
29.01.2012 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Mainz se z chyb poučil a Freiburg smetl během dvaceti minut!

Na rozdíl od duelu v BayAreně tentokráte hráči Mainzu úvodní minuty proti Freiburgu neprospali, výsledkem čehož bylo rychlé vedení už o tři branky, jež si potom domácí celek pohodlně udržel a odsoudil SCF k setrvání na chvostu.

Domácí lodivod Thomas Tuchel provedl oproti předchozímu utkání v Leverkusenu hned čtyři změny v základní sestavě a na hře jeho svěřenců to bylo od úvodních minut patrné - jen v pozitivním slova smyslu. Hned ve třetí minutě hostující obrana ukázkově zaspala, čehož bezezbytku využil přihrávající Polanski a zakončující Choupo-Moting - 1:0. Vzápětí navíc Diagné své dílo dokonal: ve vápně srazil k zemi Szalaie a od sudího Schmidta si musel zblízka prohlédnout červený kartónek, navíc ještě, měli domácí výhodu pokutového kopu. K tomu se nachystal Polanski a bezpečně proměnil - 2:0.

Konečný hřebíček do freiburské rakve zarazil v sedmnácté minutě opět Choupo-Moting, jenž dokázal větší rychlost, než novic Ferati a přesně umístěnou střelou zvýšil již na 3:0. Poté se už ve zbývajících minutách prvního dějství nic převratného nedělo: Mainz se logicky zatáhl, držel soupeře na distanc a to v kombinaci s impotentní ofenzivou SCF ani jiný výsledek přinést nemohlo.

Nastoupený trend pokračoval i po změně stran, ale s tím rozdílem, že hra obou celků spadla do ještě větší mizérie. Tu mohla pohřbít 68. minuta. Lumb rozehrál rohový kop a kolega z obrany Krmaš nedal z malého vápna Wetklovi šanci zasáhnout - 3:1. To, jakoby falcký celek opět probudilo k životu. Hned nato během tří minut pálili Müller a Choupo-Moting, prvně jmenovanému však ránu vyrazil Baumann a bývalý hráč HSV mířil nad branku. V závěru už se ani před velkou snahu freiburských na průběžném výsledku nic neměnilo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele