13. kolo
13.12.2011 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 1:1

Dohrávka třináctého bundesligového kola mezi Kölnem a Mainzem příliš fotbalové krásy nenabídla. Oba soupeři se v odloženém utkání protrápili až k remíze, která je tak první v historii jejich vzájemných prvoligových soubojů.

Jak v prvním, tak ani v druhém poločase se prakticky nebylo na co dívat. Köln nezahrozil vůbec, Mainz dvakrát. Ve dvacáté druhé minutě k tomu však došlo za mohutné podpory domácích. Brečko chtěl Wetklův dlouhý výkop poslat hlavou Rensingovi do rukavic, tísněn debutantem v základní sestavě Mainzu Gavranovićem však svého brankáře minul a oba pak jen tiše sledovali, kterak míč putuje mimo branku.

Před domácím brankářem bylo rušno znovu těsně před přestávkou. Jenomže Soto v nadějné pozici trefil jednoho z protihráčů a následná dorážka Gavranoviće Rensingovi pouze zaplula do náruče. Znuděných pětačtyřicet tisíc fanoušků na RheinEnergia Stadionu tak uvítalo konec prvního poločasu.

Jenomže ani ve druhém poločase jim dlouho nebylo fotbalového zážitku nabídnuto. Ve 49. minutě se alespoň před brankou hostí zablýsklo. Nedorozumění stoperů totiž využil Lukas Podolski, našel volného Jajala, ale ten z bezprostřední blízkosti trefil pouze Wetkla.

Na gól se tedy u Rýna čekalo až do 70. minuty, kdy svou 640 minut dlouhou střeleckou impotenci protrhl přesným zásahem Sami Allagui. Tuniský útočník si naskočil na Baumgartlingerův centr od postranní čáry a hlavičkou na zadní tyč překonal bezmocného Rensinga.

Köln jakoby to probralo. Pět minut po inkasované brance se před Wetklem zjevil sám Podolski, jenomže brankář hostí se zaskvěl a jeho nadějnou střelu vyrazil na roh. Chvíle domácí hvězdy však měla přijít. V 79. minutě sice ještě na malém vápně neuspěl Brečko, vyrovnání ale přišlo o šest minut později. Podolski nějakých pět metrů za pokutovým územím napřáhl, obstřelil vše, co mu stálo v cestě a střelou otřenou o levou tyč srovnal na konečných 1:1.

Stalo se tak letos vůbec poprvé, aby Köln nezvítězil v domácím zápase, v němž Podolski skóroval.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele