26. kolo
18.03.2012 15:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Schalke nekompromisně pohřbilo všelijaké naděje Lauternu

Kaiserslautern se užuž nadechoval k napodobení předchozích úspěšných výsledků proti Königsblauen, ti ale něco podobného ještě do poločasu zavrhli a nakonec dokázali, stejně jako proti Twente nastřílet falckému celku čtyři branky.

Rudí ďáblové chtěli po dvou slibných bezbrankových výsledcích (Wolfsburg a Stuttgart) konečně urvat tři body, a tak od začátku hráli na doraz. To se jim také záhy vyplatilo: Tiffert rozehrál přímý volný kop z pravé strany na malé vápno, kde se nejvýše dokázal vyšroubovat, i přes Huntelaara Rodnei a přesně mířenou hlavičkou do protipohybu Hildebranda otevřel skóre - 1:0. Schalke tak stejně, jak v Evropské lize proti Twente inkasovalo hned v úvodních minutách - hosté by se určitě nezlobili, kdyby i výsledek po konečném hvizdu hovořil stejnou řečí. Prvních dvacet minut ale jednoznačně patřilo Lauternu, ten měl takřka všechny odražené míče a držel si S04 na distanc.

První opravdu nebezpečná akce Königsblauen tak přišla na přetřes až ve 24. minutě, Raúl odcentroval z běhu do pokutového území, jeho útočný kolega Huntelaar ovšem nedokázal z těžké pozice usměrnit balón na protější tyč. Svěřenci Marca Kurze však znatelně ubrali, zatáhli se před vlastní šestnáctku, na které čekali na soupeřovi výpady, a těch přibývalo... Po půlhodině hry centroval Fuchs, Raúl na přední tyči prodloužil za sebe na Huntelaara, ten hned z první poslal balón nechytatelně do sítě, branka však nemohla být pro ofsajdové postavení holandského kanonýra uznána.

Domácí se však z těchto situací nepoučili, a tak přišel ve třicáté deváté minutě zákonitý trest. Balón se po ose Raúl - Huntelaar dostal k Holtbymu, ten nikým neatakován za hranicí vápna napřáhl a skvělou ranou vymetl levou šibenici Sippelovy branky - 1:1. Vzápětí rozehrával standardní situaci Farfán, jeho chytrý pokus ale strážce domácí svatyně u pravé tyče zpacifikoval. Ani to však nepomohlo...míč ztratil ve středu pole Sahan, Fuchs okamžitě rozdal do strany na Huntelaara, ten obelstil vysunuvšího Abela a přesnou ranou po zemi utkání ještě do přestávky otočil - 1:2.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po změně stran, hornický tým měl jasně navrch, soupeři už takřka ani nepůjčoval balón a bylo jenom otázkou času, kdy definitivně rozhodne. To se nakonec potvrdilo o pár minut později: Raúl celou akci rozehrál, Draxler mu balón, i přes zbytečné připletení Farfána vrátil a bývalý střelec Realu Madrid napálil mičudu pro změnu do pravého horního rohu - 1:3. Tato chvíle si odnesla už jakékoliv zbývající naděje Kaiserslauternu, jenž po zimní přestávce ještě nepoznal pocit ze zisku tří bodů - celkově už potom čeká na výhru od října! Další trest za pasivitu mohl přidat po hodině hry Draxler, ale mířil vedle branky.

Hrálo se výhradně jenom na jednu branku, falcké rozpoložení nejvíce dokumentovala situace, při níž se dostal Holtby až před Sippela, potom ale neuspěl - defenzivní hráči Lauternu se v tu dobu chovali tak jako, kdyby ani na trávníku nebyli. Poslední oživení mělo přinést střídání Jakuba Świerczoka, ten se však vyjma jednoho nepřesného zakončení do hry téměř nedostal...naproti tomu další protiútoky Schalke následovaly, přičemž jeden z nich dotáhl do úspěšného konce přihrávající Holtby a prázdnou branku trefující Farfán- 1:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kaiserslautern-Huntelaar 0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele