30. kolo
16.04.2011 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Schalke 04 1:1

Werder se nakonec rozešel se Schalke smírně a i nadále tak ztrácí na svého soupeře pět bodů. Ralf Rangnick si tak poprvé po svém návratu na lavičku Königsblauen nepřipisuje tříbodový zisk a na jubilejní stou výhru v roli hlavního kouče si bude muset minimálně do příštího zápasu počkat.

Werder vstoupil do utkání lépe, už ve druhé minutě pálil nepřesně Pizarro. Odpověď Schalke přišla v sedmé minutě, Uchida si poradil s Borowskim, ale následný centr mu lapil Wiese. Ve 14. minutě rozehrával standardní situaci Frings, Borowski vyhrál v pokutovém území hlavičový souboj pro Pizarra, proti němu ale dobře zasáhl Neuer.

O minutu později střílel Wagner, ale jeho ránu zablokovala hostující obrana. Stoprocentní šanci si ve 25. minutě vybojovalo Schalke, po kombinaci Farfána s Uchidou nacentroval druhý jmenovaný do středu na Raúla, jeho ránu ale vyrazil Wiese. Za tři minuty nepřesně střílel Wesley. Ten samý hráč se ocitl v zajímavé střelecké pozici i ve 36. minutě, to ale jeho střelu vychýlil z ideální dráhy Höwedes.

Do druhé půle udělal hostující kouč Ralf Rangnick hned dvě změny, místo Charistease s Papadopoulosem se na trávníku objevil Edu a Jurado. V 54. minutě vyslal nebezpečnou ránu Marin, ale Neuer nakonec zasahovat nemusel. O čtyři minuty později zastavil v pokutovém území Höwedes pronikajícího Pizarra a sudí Kircher nařídil pokutový kop, který nadvakrát proměnil Wagner - 1:0.

Neuběhlo však ani pět minut a Schalke bleskově odpovědělo, na centr Uchidy si naběhl v pokutovém území střídající Edu a z deseti metrů překonal Wieseho - 1:1. Hosté byli i nadále při chuti, po rychlém protiútoku po ose Neuer - Raúl - Farfán se dostal balón k Draxlerovi, ten ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.

O čtyři minuty později byl mladičký středopolař v další šanci, ale Wiese si s jeho přízemní střelou ke vzdálenější tyči poradil. V 75. minutě našel Marin přesným centrem střídajícího Arnautoviče, ten ale nedokázal v tísni zamířit přesně. Pět minut před koncem se po pádu Höwedese řítil sám na Neuera Fritz, ale hostující kapitán si s jeho střelou poradil a zajistil tak Schalke alespoň bod.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 2-RAUL,Raul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele