6. kolo
25.09.2010 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 1:4

Leverkusen se v Mercedes-Benz Areně setkal jen s malým odporem domácího Stuttgartu a došel si pro pohodlnou výhru 4:1.

Stuttgart nejen, že doma prohrál, ale dokonce se propadl na samotné dno. Svěřenci Christiana Grosse mají do sezony stejně špatný vstup jako loni a pomyslná židlička se pod švýcarským koučem začíná třást.

Leverkusen svému soupeři již od začátku utkání nic nedaroval a v devatenácté minutě šel do vedení. Na volný kop Barnetty z levé strany si naskočil Sami Hyypiä a bez problémů překonal Ulreicha. Jenomže to nebylo z prvních hrůzných dvaceti minut vše. Na konci jednadvacáté minuty se do dějin utkání zapsal výrazně i český útočník Michal Kadlec. Svůj centr poslal na malé vápno, kam si sběhl Arturo Vidal, využil nedůsledné obrany domácích a dal hostím dvougólové vedení.

To se sice sedm minut po přestávce podařilo snížit Zdravku Kuzmanovićovi, jehož volný kop proplul až za záda překvapeného Adlera, nicméně poslední slovo měl opět Leverkusen. A to hned dvakrát. Po sedmdesáti minutách hry z leva nacentroval do šestnáctky Derdiyok a Hanno Balitsch z voleje vrátil svému celku dvougólové vedení.

Ačkoliv se domácí kouč Christian Gross trochu spoléhal na to, že Leverkusen bez svých dvou hvězdných útočníků Helmese s Kiesslingem může být vepředu bezradný, v 88. minutě svůj názor mohl zcela přehodnotit. Derdiyok dvě minuty před svým vystřídáním Jörgensenem připravil gólovku Sidneymu Samovi, který nezaváhal.

Krize bundesligových velikánů tak pokračuje. Stuttgart možná během týdne bude bez trenéra, Leverkusen se vyhoupl na čtvrtou příčku, tedy na stejnou pozici, kde zakončil své loňské účinkování.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele