26. kolo
12.03.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:1

Zápas Schalke s Frankfurtem nesliboval zrovna nejzajímavější podívanou, ve Veltins-Areně ale přeci jen došlo v tomto směru k překvapení a diváci se rozhodně nenudili. Domácí Schalke navíc poprvé bezprostředně po pohárovém úspěchu zabralo i v lize, zatímco Eintracht konečně vsítil svoji první jarní branku.

Začátek partie přitom vypadal tak, jako herní projev těchto dvou celků v mnoha letošních utkáních - málo pohybu, tempo téměř nulové, kreativita naprosto nulová. První půlhodina tak nabídla jen jednu živější scénu, to když Altintop přešel přes Uchidu a otestoval pozornost Neuera, což učinil i za okamžik dalekonosným přímým kopem Caio.

S blížícím se koncem první půle ale začali Königsblauen přidávat na plynu a po chybě jejich bývalého brankáře Fährmanna mohli vést, hosty ale proti Gavranovićově střele spasil Jung. Strážce hostujících tyčí si pak poradil i s pokusem Klugeho, v poslední minutě prvního dějství si ale při rozehrávce ze země nevšiml číhajícího Raúla, kterého tak musel posléze faulovat a nařízený pokutový kop suverénním způsobem proměnil další Španěl Jurado - 1:0.

Po změně stran Schalke na soupeře lidově řečeno lehlo a chtělo rozhodnout, proti byl ale Fährmann, který nejprve zneškodnil Farfánovu napůl střelu, napůl centr, poté uzmul míč Gavranovićovi ve vyložené pozici a nakonec si poradil i se střelou Uchidy z úhlu. Po hodině hry ale předvedl další lapsus, Uchidův centr neudržel, jenže Gavranović prázdnou branku přestřelil.

V 64. minutě mohl trestat střídající Gekas, jenže z ideální pozice jen nabídl míč Neuerově náruči, zatímco na druhé straně vychytal Fährmann podruhé Farfána. V 70. minutě se už ale dočkal Eintracht, po více než 800 minutách skóroval a to celkem kuriózně. Tzavellasův sedmdesátimetrový pas Gekas sice nezpracoval, naprosto tím ale zmátl Neuera a balon tak bez dalšího přičinění doskákal až do sítě - 1:1. Na body ale frankfurtští přece jen nedosáhli, Neuer tentokrát míč nakopl dopředu, kde chyboval Russ a střídající Řek Charisteas svým prvním dotykem s míčem v královskymodrém dresu rozhodl o vítězství 2:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 !! A budou rádi !!

Reagovat
smazaný uživatel

Frankfurt 8 zapasu bez vstreleneho golu

Reagovat
smazaný uživatel

Charisteas-ten poslední, od koho bych čekal, že zachrání Schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele