6. kolo
25.09.2010 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 2:2

Premiérový gól Raúla v dresu Schalke sice korunoval návrat celku z Gelsenkirchenu, i tak je ale pro něj remíza doma s Mönchengladbachem málo.

Nervózní čtvrthodinku na úvod ukončila až patnáctá minuta. Bobadilla pronikl do šestnáctky soupeře, kde si vykoledoval faul od Höwedese. Sudí Peter Gagelmann ukázal na značku pokutového kopu, míč si postavil Filip Daems a přesto, že Neuer vystihl směr jeho střely, hříbata se radovala z vedení 1:0.

Königsblauen ještě dlouho trvalo, než pořádně ohrozili Baillyho. Ve 24. minutě mohli navíc ještě více děkovat Neuerovi, protože to byl on, kdo skvěle vychytal Reuse. O minutu později už ale diváci ve Veltins Areně zaregistrovali první domácí šanci, Rakitić ale zamířil moc vysoko.

Rozmezí třicáté třetí a třicáté páté minuty z pohledu Magathovců doslova volalo po gólu. Ale jak Matip, tak i Huntelaar s Juradem ztroskotali na Baillym. Huntelaar se pak do jedné šance prodral ještě ve 37. minutě, ale jeho střela z úhlu brankou neskončila.

Naopak Borussia vytěžila z minima maximum. Pěkně rozběhnutou akci dokonala přihrávka Marxe pod sebe na volného Michaela Bradleyho, proti jehož krásně umístěné střele na zadní tyč neměl bezmocný Neuer v domácí brance šanci. Gladbach tak do šaten šel za pro něj velmi příznivého stavu, což bylo možná tou největší chybou.

Už po sedmi minutách druhé půle totiž Metzelder vrátil míč za hostující obranu, kde našel ideálně postaveného Klaase-Jana Huntelaara, jenž svou levou nohou pohodlně propálil Baillyho a snížil tak na rozdíl jediné branky. Hosté pak od 78. minuty dohrávali utkání bez vyloučeného Brouwerse.

Tři minuty před koncem řádné hrací doby přišla chvíle Raúla. Tísněn dvěma obránci dokázal udržet míč, zakončit do protipohybu Baillyho a zajistit tak svému celku alespoň bod.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

konecne raul dal gol šjoda že to byla jen remiza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele