11. kolo
06.11.2010 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:0

Pohádka Mainzu pomalu, ale jistě končí. Tým Thomase Tuchela dnes prohrál třetí z posledních čtyř zápasů a zítra mu může Dortmund odskočit na dvou, respektive čtyřbodový odstup. Utkání ve Freiburgu rozhodl z penalty domácí kanonýr Cissé.

Zápas se hrál v poměrně vysokém tempu, jenže šancí na badenova-Stadionu moc k vidění nebylo. Ta první avšak přišla už ve třetí minutě, kdy z dálky napřáhl Putsila a hostující brankář Wetklo se měl co ohánět, aby míč vytěsnil alespoň na roh. Freiburští měli mírně navrch a v 25. minutě opět zahrozili, i se Schusterovým přímým kopem si Wetklo poradil. Do poločasu se ještě pokoušel zlomit bezbrankový stav Rosenthal, hostující svatyni ale hlavičkou přestřelil.

Po obrátce se pokusili prosadit si svojí hru hosté z Porýní-Falcka a vypracovali si převahu, přihrávky ve finální fázi se jim ale hrubě nedařily. K šanci jim tak "musel" pomoci mladík v domácí brance Baumann, po jehož zaváhání ovšem hlavičkoval Noveski nepřesně. Freiburg dlouho nemohl uspět s mnoha centry vyslanými do vápna, v 64. minutě ale přesto šel do vedení. Po přímém kopu Schustera se do souboje dostali Bungert a Barth, prve jmenovaný fauloval a následnou penaltu Cissé s přehledem proměnil - 1:0.

Mainz poté musel vsadit vše na ofenzivu, vyložené tutovky si ale ne a ne vypracovat. Na druhé straně mohli přidat pojistku Reisinger a Schuster, své šance po rychlých kontrech ale nedotáhli do zdárného konce. V úplném závěru mohl vybojovat bod pro hosty Bungert a odčinit tak svůj penaltový zákrok, hlavičkou ale těsně minul a jeho tým tak odjíždí z Breisgau s prázdnýma rukama.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Honzou Šimákem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele