29. kolo
09.04.2011 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 2:0

Souboj překvapivých aspirantů na pohárové pozice zvádl lépe Hannover a při zaváhání konkurenčního Bayernu se vrátil před mnichovský celek zpět na třetí příčku. Mainz, jemuž dnes zlomil vaz penaltový a k tomu červený zákrok Noveskiho ze závěru prvního poločasu, stále drží pátý flek.

Zpočátku se ale v lepším světle prezentovali právě hosté a hned v první minutě zahrozili, když Holtby uvolnil Allaguiho, ten ale prováhal vhodný okamžik k zakončení a navrátilec do hannoverské branky Zieler tak nakonec ani nemusel zakročit. Domácí se zhruba po čtvrthodině dostali do zápasu a začínali mít především ve středu pole znatelně navrch, pokusy Rausche a Ya Konana ovšem prozatím příliš nebezpečí pro 1. FSV neznamenaly.

Pořádně horko však již bylo před hostující brankou v 27. minutě, kdy si Ya Konan udělal sparingpartnera ze Svenssona a z úhlu se tlačil do zakončení, strážce tří tyčí Mainzu Müller ale byl za místě. Na druhé straně mohli hosté překvapivě vést, to Zieler podcenil centr Holtbyho a následná hlavička Fathiho již směřovala do sítě, na čáře jí ale odvrátil Cherundolo.

Gól nakonec v první půli přece jen padl, v její poslední minutě našel Pinto Stindla a toho ve vápně poslal k zemi Noveski, za což od sudího Kinhöfera uviděl po právu červenou kartu a následnou penaltu navíc chladnokrevně proměnil Ya Konan - 1:0.

Po obrátce se již Hannoveru proti oslabenému soupeři hrálo dobře a šance Mainzu na bodový zisk musel proti Rauschovi a Allaguimu uchraňovat Müller. V 59. minutě ale už bylo rozhodnuto, když po rohovém kopu nabil Stindl Pintovi a motor domácí středové řady napálil balon k bližší tyči - 2:0. Dolnosaský tým poté neměl žádné problémy s tím kontrolovat hru a párkrát naopak mohl přidat třetí branku, k níž byl nejblíže asi Abdellaoue, jehož hlavičku z brankové čáry odkopl Soto. Na třech bodech pro Hannover tím ale nic nezměnil.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
skorpikk

Hannover vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele