5. kolo
22.09.2010 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:3

Wolfsburg po špatném startu do sezony podruhé vyhrál, HSV naopak v úspěšném začátku nepokračuje a nezvítězilo potřetí v řadě. Domácí byli aktivnější, doplatili vak na efektivitu, kterou se prezentoval především Brazilec Grafite, jež svými góly utkání otočil. První branku vstřelili rovněž hosté, domácí do poločasu ale ještě stihli reagovat gólem Choupo-Motinga.

Domácí byli od úvodního hvizdu herně lepším týmem a aktivně ukazovali, kdo je v Hamburku doma. Dobré příležitosti ale v první desetiminutovce promrhali Petrić, Choupo-Moting a na jejím konci znovu Petrić. Zprvu nenápadní hosté naopak sáhli po první příležitosti a neefektivní domácí krutě ztrestali - jednoduchý Pekaríkův centr v patnácté minutě uklidil do sítě neomylný Džeko a Imtech Arena zmlkla.

Mlčenlivý stav ale netrval dlouho - už za pět minut si diváci hlasitě povzdechli po hlavičce Petriće. Neuspokojila je ani Pitroipova střela o minutu později. Po půlhodině hry už se ale třepetala i síť přidělená hostujícím Vlkům - Pitroipa utekl ohlížejícímu se Barzaglimu a jeho centr z pěti metrů uklidil do branky hlavou Kamerunec Choupo-Moting.

Predikovaný šlágr kola ale i nadále dostával svému titulu - jen minutu po skončení domácího jásotu už štěstí pokoušel Westermann. Dvě minuty na to Džeka vychytal Rost a dění první půle zakončil povedeným zákrokem proti Pitroipovi gólman Benaglio.

Úvod druhé půle se obešel bez jakýchkoliv změn a už v první minutě střílel těsně nad Van Nisterlooy. Domácí hráči si iniciativu udrželi i do druhé půle a svou aktivitou působili zelenobílým velké problémy. V rozhodujících momentech je však zklamalo štěstí - v 53. minutě namířil Westermann svou hlavičku do pravé tyče. Za čtyři minuty se ozvali prostřednictvím Džekovy střely i hosté, krátce na to ale na druhé straně Choupo-Moting svou druhou dnešní hlavičkou trefil stejnou tyč, jako před ním Westermann.

Tím aktivita domácích na krátko opadla, což hosté postřehli a zle trestali - v 71. minutě dal gól po Schäferově příhře Grafite a stejný střelec o sedm minut později utkání definitivně rozhodl, když dorazil míč za Rostova záda podruhé. Závěrečný nápor domácího HSV, ke kterému se schylovalo, se tak nekonal, příliš zaskočený Hamburk utkání bez ducha dohrával a prohrál 1:3.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele