32. kolo
30.04.2011 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - SC Freiburg 0:2

Freiburg si především zásluhou Cissého veze z Hamburku tři body a zároveň jej tak přeskakuje v tabulce. Svěřenci Michaela Oenninga naopak nezvládli další utkání, a tak mají do dalších utkání určitě o čem přemýšlet.

Freiburg se neostýchal a hned od úvodu se tlačil dopředu, výsledkem toho byla spolupráce Cissého s Nicuem, na jejímž druhý jmenovaný vypálil, ale pozorný Rost byl na místě. Domácí odpověděli o pět minut později, Guerrero parádní přihrávkou vysunul Sona, ten ale sám před Baumannem nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V šestnácté minutě přišel pro domácí šok, Makiadi našel křižným pasem Cissého, jenž ze 17 metrů propálil Rosta - 0:1. HSV se snažilo rychle odpovědět, ale Zé Roberto trefil pouze Sona, jehož následný pokus si Baumann pohlídal. Ve 26. minutě rozehrával Zé Roberto standardní situaci, do zakončení se protlačil Westermann, ale Baumann předvedl skvělý reflex a balón do branky nepustil.

Domácí se snažili, aktivní byl zejména Son, který znamenal pro hostující obranu neustálé nebezpečí, ale Baumanna výrazněji ohrozit nedokázal. Ve 40. minutě mohli znovu udeřit hosté, Makiadi znovu našel Cissého, jeho ránu Rost pouze vyrazil a definitivně musel odkopávat do bezpečí Westermann. Za pět minut chyboval Benjamin, ale Rosenthalovi se na poslední chvíli postavil do cesty Aogo a udržel tak pro svůj tým naději.

Do druhé půle nastoupili lépe znovu hosté, ale Cissé nedokázal po standardní situaci Schustera zamířit přesně. V 56. minutě se rozhodl domácí kouč Michael Oenning oživit hru, a tak místo neviditelného Ben-Hatiry poslal na trávník Pitroipu. Žádnou výraznější změnu v obrazu hry to ale nepřineslo, HSV se sice snažilo, ale Freiburg hrál pozorně a neustále hrozil z protiútoků.

Největší dosavadní šance domácích přišla po hodině hry, Zé Roberto našel za obranou volného Guerrera, ten nejprve napálil Baumanna a následně nedokázal zamířit do branky ani z dorážky. Na další zajímavou situaci jsme si museli počkat až do 72. minuty, to napřáhl z 25 metrů Son, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče.

O sedm minut později rozehrával standardní situaci z ideální pozice Makiadi, ale mířil pouze vysoko nad branku. A když se HSV chystalo na závěrečný nápor, tak Elia ztratil míč, střídající Reisinger s ním došel až na hranici pokutového území, odkuď našel ve středu pokutového území volného Cissého, který nikým nehlídaný zvýšil na 0:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele