4. kolo
17.09.2010 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 0:1

I když se Frankfurtu na domácím stadionu po většinu zápasu dařilo být lepším týmem a častěji ohrožovat soupeřovu branku, nakonec se musel sklonit před Freiburgem. Tomu hubenou výhru a posunutí na třetí příčku bundesligové tabulky zajistil až Jan Rosenthal v 89. minutě.

Úvodní desetiminutovka ale patřila hostím z Breisgau. V šesté minutě nejprve Makiadi se štěstím protlačil míč na Cissého, kanonýr Freiburgu si míč srovnal na pravačku, ale mezitím k němu přistoupil Russ a jeho střelu stačil vychýlit z prostoru tří tyčí. Již za dvě minuty mohl Eintracht pykat za svou nedůslednost, Jung za sebe nechal zbytečně propadnout centr od postranní čáry a vystřelit Makiadiho, s jehož ránou si nadvakrát poradil Nikolov.

Domácí se ke své první větší šanci dostali až v osmnácté minutě. Tzavellasův centr se snesl na hlavu Gekase, ale hlavička vrchního řeckého spalovače šancí branku minula. Podobně si o dvě minuty později počínal i Cissé, k němuž prodloužil dlouhý nákop Baumanna Makiadi.

Již tou dobou ale iniciativu začala přebírat družina Michaela Skibbeho. Schwegler si ve 24. minutě zpracoval odražený míč, ale jeho rána vzala branku obloukem. Největší příležitost první půle si hráči mohanského celku nechali na minutu třicátou. Nikým nehlídaný Köhler si naskočil na centr Tzavellase a Freiburg od pohromy uchránil jen skvělý reflexivní zákrok dvojky Baumanna na čáře.

Freiburg do konce první půle zahrozil už jen jednou, kapitán Butscher se vydal dopředu, dostal od Makiadiho přihrávku do prostoru, následně se ale dostal moc z úhlu a místo toho, aby přihrál pod sebe dvěma nabíhajícím spoluhráčům zvolil ránu vedle. Na bezbrankovém poločasovém stavu nezměnila nic ani rána druhého kapitána Ochse, s jehož dělovkou k levé tyči z pětadvaceti metrů si poradil dalším skvělým zákrokem Baumann.

Do druhé půle na rozdíl od té první vstoupil aktivněji domácí celek. Jen pět minut po změně stran měl první gól zápasu na kopačce Gekas, ale Köhlerovu přihrávku zužitkoval jen k dalšímu pocukání nervů domácích fanoušků. Frankfurt se tak největšího ohrožení soupeřovi branky dostal po hodině hry. Caio nebyl na hřišti ani půl minuty a nasměroval po zemi přímý volný kop na branku Baumanna. Ten trefil hned prvního hráče v chumlu Mujdžu, jenomže obránce Freiburgu místo razantního odkopu nešťastně nasměroval míč na vlastní branku. Dnes ale mohl být klidný, neboť nejlepší hráč zápasu Baumann se v brance hostů opět vyznamenal.

Pak jakoby se z kopaček domácích fotbalistů vytratila jistota. Jejich obranu provětrával hlavně Cissé a do vystřídání také Makiadi. V 72. minutě byli hosté opět blízko gólu, Bastiansův pokus na zadní tyč proplul napříč celým malým vápnem až do zámezí, neboť z druhé vlny dobíhajícímu Abdessadkimu zbýval krok. O osm minut později si mohl Nikolov opět oddechnout, tentokrát vystřelil Rosenthal do Franze, od nějž se míč odrazil do protipohybu domácího brankáře a naštěstí pro něj a jeho tým i do zámezí.

Deset minut před definitivním koncem pak dostal příležitost ohrozit i jinou branku než tu vlastní Mujdža. Jeho přímý kop po Tzavellasově faulu na Rosenthala ale skončil ve zdi. Za tři minuty si svou slabší chvilku v zápase vybral i hostující brankář Baumann. Ten neudržel míč po souboji s Gekasem, v němž si domácí útočník pomohl levou rukou, nakonec se ale mohl opřít o svého kapitána Butschera, jenž zažehnal neštěstí odkopem.

Sedmaosmdesátá minuta pak byla přezdvěstí gólu. Abdessadki uháněl podél koncové čáry, všiml si před branku nabíhajícího Cissého, snažil se na něj poslat centr, ten ale konečky prstů vytáhl Nikolov. Když už se zdálo, že diváci v Commerzbank-Areně přijdou co se gólů týče zkrátka, vyhrál hlavičkový souboj s Franzem Cissé, čímž vyslal na Nikolova střídajícího Nicua. Ten využil své čerstvosti, utekl obráncům, předložil míč z druhé vlny nabíhajícímu Janu Rosenthalovi, jemuž už problém uklidit míč do sítě nedělalo.

Freiburg si tak díky smrtícímu finiši odváží z Frankfurtu nad Mohanem domů plný bodový zisk tří bodů.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
jhony16

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele