9. kolo
23.10.2010 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 1:4

Werder se pomalu, ale jistě zvedá a v devátém kole si na své konto připsal první venkovní výhru v této sezóně. Odnesla to Borussia Mönchengladbach, která tak již od konce srpna čeká na vítězství a propadá se až do sestupové zóny.

Brémští měli vstup do utkání přímo raketový. V páté minutě rozehrál standardku z levé strany Marin a balon prošel jako nůž máslem až do sítě u vzdálenější tyčky - 0:1. Hosté se tím dostali na koně a v klidu kontrolovali hru, zatímco Gladbach byl zcela znejistěn a určitě mu nepomohla ani druhá inkasovaná branka. Ta přišla sedm minut po té první, kdy Wesley využil Bradleyho špatné rozehrávky a nepříliš přesvědčivého zásahu Baillyho - 0:2.

Domácí Hříbata se do hry dostávala pozvolna, postupem času ale převzala otěže zápasu a brzy mohla vykřesat naději, jenže po Silvestreho chybě si Idrissou vylámal zuby na skvělé reakci Mielitze, který dobře zastupoval zraněného Wieseho. Mladý brémský brankář měl i štěstí, to když ho po Andersonově hlavičce zachránila pravá tyč. Hosté do poločasu vystrčili růžky prostřednictvím Marina, jehož lob branku těsně minul, jinak se ale spíš bránili a museli být rádi, když ve se ani v jedné ze tří šancí neprosadil aktivní de Camargo.

Do druhého poločasu vstoupili oba soupeři bez personálních změn, společným nositelem obou pětačtyřicetiminutovek ovšem byl dobrý nástup Werderu. Nejprve ovšem musel Mielitz zachránit proti Idrissouovi, v 51. minutě ale nasadil Hunt k rychlému kontru, dostal se až k šestnáctce a díky dokonce dvojnásobné teči domácích zvýšil už na 0:3.

Borussia se však nevzdala a v 67. minutě alespoň dala alespoň čestnou branku. Respektive on jí dal Mertesacker, který si srazil míč do vlastní sítě poté, co Mielitz vyrazil Reusův pokus - 1:3. Jakékoliv naděje domácích na bodový zisk ale byly rychle pryč. Dvakrát za sebou sice v koncovce neuspěl Arnautović, v 75. minutě si ovšem na Wesleyho centr naběhl Pizarro a upravil na konečných 1:4. Peruánský útočník se navíc zapsal do historických tabulek, neboť se se 134 góly stal nejlepším bundesligovým střelcem mezi cizinci.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele