29. kolo
10.04.2011 15:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 5:1

V oboustranně ofenzivním představení se nakonec zcela po zásluze radoval Mönchengladbach a využil tak zřejmě poslední šanci, která by mohla vést k záchraně.

Gladbach dával od samého začátku jasně najevo, kdo bude diktovat tempo hry, domácí měli v poli jednoznačně navrch, u každého míče byli první, ale to hlavní tomu pořád chybělo, totiž důraz a větší efektivita v soupeřově šestnáctce. První vážnější šance na ohrožení branky tak přišla až po dvaceti minutách hry, Reus rozehrál rohový kop a Hanke poslal Rensingovi první důraznější varování.

Vzápětí přišla velká příležitost i na druhé straně, ale Podolski nedokázal po Jajalově přihrávce z dobré pozice zamířit mezi tři tyče. Ve 28. minutě se ocitl v další nadějné šanci Hanke, ale z blízkosti nedokázal Rensinga překonat. Po půlhodině hry mohl poprvé vybuchnout celý stadion nadšením, Reusův rohový kop prodloužil na přední tyči Hanke a nikým nehlídaný Arango zavěsil - 1:0.

Neuběhly ani čtyři minuty a udeřilo podruhé, Stranzl našel přesnou přihrávkou Hankeho, ten z první přitukl Reusovi, jenž se rázem ocitl sám před Rensingem a střelou na vzdálenější tyč upravil na 2:0. To však stále nebylo všechno, za dalších pět minut centroval do vápna Daems, Hanke vyhrál hlavičku pro Reuse, a ten z kroku napálil balón parádní křižnou ranou ke vzdálenější tyči - 3:0.

Po změně stran se na trávníku objevil také Adil Chihi, který měl za úkol pozvednout matnou ofenzivu Kozlů a nutno dodat, že se mu to částečně podařilo. Ve 49. minutě rozehrával Podolski roh a Mohamad donutil debutanta ter Stegena v domácí svatyni předvést první ostřejší zákrok. Domácí se však evidentně nepoučili, od předešlé situace totiž neuběhla ani minuta a Köln měl další stoprocentní šanci, ale Podolski nedokázal z úhlu prostřelit ter Stegena.

Do třetice to ale Kozlům přecejen vyšlo, po kombinaci Podolského s Peszkem přihrával druhý jmenovaný před branku, kde míč dopravil do sítě Novaković - 3:1. Domácí na tom byli v té době hodně špatně, využít se toho snažil Peszko, ale z obtížné pozice pálil nepřesně. V 65. minutě si celý Gladbach řádně oddechl, Reus vnikl do pokutového území, Eichner zasáhl ve vzájemném souboji míč rukou a sudí Weiner nařídil pokutový kop, který nekompromisně proměnil Daems - 4:1.

Neuběhly ani dvě minuty a domácí opět udeřili, Nordtveit si vyměnil míč s aktivním Reusem, prošel obranou Kölnu a zvýšil na 5:1. Hosté se ve zbývajícím čase už na nic nezmohli, navýšit své vedení naopak mohl ještě Gladbach, ale Idrissou nedokázal po Jantschkeho přihrávce naprosto nepochopitelně trefit prázdnou bránu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pro záchranu Borussie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele