16. kolo
11.12.2010 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Werder Brémy 2:0

Šlágr 16. kola dopadl lépe pro domácí, kteří dokázali vstřelit dva góly, zatímco hosté ani jeden. Borussia si tak upevnila vedení v tabulce svojí 7. výhrou v řadě.

Žlutočerní vlétli do zápasu jako utržení ze řetězu a první čtvrthodinku hráči Werderu vůbec nevěděli, která bije. Hned v 5. minutě si vytvořila Borussia gólovou příležitost, když Blaszczykowski zažehnul pomocné motory, potáhnul míč dobrých 70 metrů a přetáhnul centr na Lucase Barriose. Ten jej sklepl pro Kagawu, který z otočky jen těsně minul vzdálenější tyč.

Domácí ale nemuseli smutnit dlouho, když o čtyři minuty později již vedli 1:0. Pasanen nešikovně fauloval před vlastním vápnem Kubu a pan rozhodčí nařídil přímý volný kop. Toho se ujal obávaný exekutor Nuri Sahin, který dostál své pověsti a míč preciszně zakroutil přes zeď na bližší tyč - 1:0.

Borussia i nadále zlobila a mrštná křídla Götze s Blaszczykowskim dělali krajním obráncům Werderu velké obtíže. V 13. minutě se prohnal kolem Schmidta Götze a Mertesacker jen tak tak odvrátil zpětnou přihrávku do malého vápna, kde již čekali tři hráči v žlutočerném. Hra se poté poněkud zklidnila, ani jeden celek nechtěl udělat chybu. Dortmund se snažil hrál více na breaky, Werder přešel na postupné útoky, z kterých ale zprvu nevzešly žádné vážnější příležitosti.

Diváky tak zaujala možná střela Sahina z 23. minuty, kteoru Tim Wiese musel nadvakrát likvidovat, jinak moc šancí ale nebylo. Závěr první půle patřil spíše hostům, kteří se v posledních pětu minutách hry poněkud osmělili. Nejdříve po podklouznutí Subotiće na půlce se řítil Hunt po křídle, ale Bargfrede mu pozdě narazil a Hunt se tak ocitnul v postavení mimo hru. Chuť si mohl spravit v 42. minutě, kdy mu Pizarro vrátil míč přesně a Hunt prověřil Weidenfellera povedenou šajtlí na první tyč, kterou Weidenfeller efektním skokem vyrazil. Z následného rohu se málem prosadil Prödl, jenže byl mu odpískán faul.

Do druhé půle nastoupily oba týmy beze změn, hosté však pokračovali v aktivní hře z konce předešlého poločasu. Domácí se ještě více zatáhli a čekali na breakové situace. Po jedne takové vyslal Kagawa po křídle Blaszczykowského, který mu míč vrátil pod sebe a málem se dostal do zakončení nabíhající Lucas Barrios.

Na druhé straně přišla v 51. minutě největší šance Werderu v dosavadním průběhu utkání, když Bargfrede vykouzlil překrásnou kolmici na Claudia Pizarra, kterého obvšem tváří v tvář Weidenfellerovi zradilo zpracování a míč si moc předkopnul. Nicméně Pizarro se ocitl v dobré příležitosti hned minutu na to, když Thorsten Frings nakopl na půli míč a Pizarro přesprintoval obránce. Před Weidenfellerem si rovněž ukopl míč a pádem se snažil vymodlit alespoň pokutový kop, leč píšťalka sudího zůstala němá.

Werder začal stupňovat tlak a Borussia se najednou nechytala. V 68. minutě přišly velké zmatky ve vápně domácích po přímém kopu Marina. Nejdříve Subotić odvracel hlavou nešťastně před vlastní bránu, kde míč promách nejdříve Pasanen a poté jej nedokázal dostat do sítě ani Aaron Hunt. Hosty to mohlo mrzet o to více, že o dvě minuty později prohrávali již o dva góly.

Celou akci vymyslel Jakub Blaszczykowski, který si šikovně obhodil Pasenanena, udělal kličku i Prödlovi a z poměrně těžkého úhlu prudce vystřelil. Tim Wiese míč jen vyrazil na zadní tyč, kde již číhal všudybyl Kagawa, který míč napálil do odkryté branky - 2:0.

To hráče Werderu zlomilo, i když hned po inkasování druhé branky si dokázali vytvořit zajímavou střeleckou příležitost. Střídající Sandro Wagner sklepnul míč pro Marina, který svojí jedovkou pořáadně protáhnul Weidenfellera. To bylo však ze strany Brém na dlouhou dobu vše, za zmínku možná stojí ještě střela Aarona Hunta z 88. minuty, kterou ovšem obětavým zákrokem vyhlavičkoval Mats Hummels nad brankovou konstrukci. Borussia Dortmund tak poněkud šťastně vyhrála nad Werderem Brémy 2:0, i když nelze říci, že by výhra byla nezasloužená.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 1!!! 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele