34. kolo
14.05.2011 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:1

Dortmund nakonec dokázal nepříznivě se vyvíjející duel se sestupem ohroženým Frankfurtem otočit a posílá tak Eintracht po šesti letech opět do druhé Bundesligy. Svěřenci Christopha Dauma tak doplní o soutěž níž St. Pauli, Mönchengladbach si skvělým finišem vybojoval baráž.

Domácí od začátku diktovali tempo hry, ale první možnost k ohrožení branky si vybojovali hosté. Ve třetí minutě přišlápl Kuby v souboji Fenina, ale Caio z následné standardní situace nikoho nenašel. Odpověď BVB přišla o chvíli později, ale dalekonosná rána Lewandowskiho mířila těsně vedle. Ve dvanácté minutě fauloval vracející se Köhler v pokutovém území Kubu a sudí Gagelmann nařídil pokutový kop. K němu se postavil Barrios, ale Fährmann jeho přízemní ránu k levé tyči pohotově vyrazil.

Na druhé straně se pokusil Weidenfellera ohrozit z dálky Rode, ale mířil nepřesně. Ve čtrnácté minutě našel Götze parádním pasem z hloubi pole za obranou rozběhnutého Barriose, ale Fährmann dobře vyběhl a zmařil tak domácím další stoprocentní příležitost. O minutu později mělo BVB další velkou šanci, Piszczekův centr našel na zadní tyči v ideální pozici Lewandowskiho, ale proti jeho hlavičce se znovu vyznamenal skvělý Fährmann.

Ve 20. minutě musel ze hřiště odstoupit zraněný hříšník Köhler, místo něhož přišel Altintop. Za další tři minuty našel Caio efektním obloučkem v pokutovém území Gekase, ale jeho zakončení odvracel na roh pozorný Santana. Ve 37. minutě běžel po přistrčení od Kuby z úhlu sám na branku Lewandowski, ten ale trefil přesně prostor, kde stál Fährmann. V úplném závěru první půle přišly dvě nadějné šance Eintrachtu. Nejprve vypálil povedenou dalekonosnou střelu Caio a Weidenfeller se musel k pravé tyči pořádně natáhnout. Vzápětí našel Schwegler diagonálním pasem za obranou Gekase, a ten z těsné blízkosti napálil břevno domácí svatyně.

Takové štěstí už domácí neměli po změně stran. Altintop nacentroval od levé postranní čáry do pokutového území, kde z akrobatické pozice zakončoval Gekas a definitivně poslal míč do branky nabíhající Rode - 0:1. BVB po inkasované brance zvýšilo své úsilí, ale k žádné výraznější příležitosti to dlouho nevedlo. Až po hodině hry měl možnost při neúčasti Sahina rozehrát standardní situaci Hummels, ale z ideální pozice vysoko přestřelil.

V 65. minutě si Götze vyměnil míč s da Silvou a následně z nadějné pozice vypálil, ale hostující obrana jeho ránu zablokovala. O chvíli později přišla možnost na druhé straně, Fenin posunul na Caia, ten ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. I tady platilo známé pořekadlo, za další minutu totiž Piszczek přistrčil v pokutovém území Barriosovi, jenž následně pohotovou střelou propálil Fährmanna - 1:1. V 70. minutě běžel sám na branku Großkreutz, ale Fährmann znovu včas vyběhl a udržel tak pro svůj tým naději.

Za dvě minuty přenechal Hummels parádně míč Barriosovi, jehož ránu Fährmann ještě stihl vyrazit, ale dobíhající Lewandowski už dostal balón za brankovou čáru - 2:1. V 80. minutě došlo ke kuriózní události, Rodeho na trávníku nahradil debutant Tisch-Rivero, ale dlouho si na trávníku nepobyl, ještě v téže minutě totiž fauloval v jasné šanci Schmelzera a BVB tak mělo možnost zahrávat druhý pokutový kop. Míč si tentokrát postavila na značku loučící se klubová legenda Dédé, ale Fährmann jeho střelu k pravé tyči bravurně vyrazil. V nastaveném čase ještě nacentroval do pokutového území Lewandowski a Barrios povedenou hlavičkou do protipohybu Fährmanna zvýšil na konečných 3:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
lubik

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund pustí aspon bod

Reagovat
smazaný uživatel

2 4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele