14. kolo
27.11.2010 18:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 4:1

Souboj prvního s posledním neměl tak jednoznačný průběh, jak se dost možná předpokládalo, konečný výsledek ovšem podle očekávání mluví pro Dortmund, který si díky vítězství 4:1 drží v čele sedmibodový náskok, zatímco dlouho vzdorující Gladbach zůstává poslední.

BVB od samého začátku dřímalo taktovku ve svých rukou, zatímco hosté se s nově utvořenou stoperskou dvojicí zuby nechty bránili a v rámci možností se jim to dařilo. První pořádnou příležitost totiž domácí měli až po čtvrthodině hry, kdy se míč dostal k Barriosovi a jeho pokus zneškodnil Heimeroth. Dortmund měl v první půli více než sedmdesátiprocentní držení míče, jeho hráči ale často chtěli míč dovést až do kuchyně a to se nedařilo.

Když pak ve 31. minutě Kagawovu hlavičku fantasticky vyrazil Heimeroth, udeřilo o dvě minuty později překvapivě na druhé straně. Dortmundský rodák Reus dostal za vápnem dostatek prostoru, a tak si posunul míč do středu a krásnou táhlou ranou poslal Gladbach do vedení - 0:1. Hra byla najednou poměrně vyrovnaná, už v nastavení první půle ale domácím pomohl rohový kop Götzeho, na který si naskočil Subotić a hlavou srovnal na 1:1.

Krátce po změně stran se o hlavičku pokoušel pro změnu Bender, branku hostí ale netrefil. BVB však pokračovalo v tlaku a v 52. minutě skóre otočilo, kdy Götze chytře vysunul Kagawu, který udělal kličku Heimerothovi a následně uklidil balon do prázdné svatyně - 2:1. Návštěva z Mönchengladbachu od té chvíle přesně nevěděla, co má hrát, přesto měla po hodině hry příležitost na vyrovnání, když Idrissou zachytil rozehrávku a posunul na de Camarga, ten ale váhal tak dlouho, až se dostal ze střelecké pozice do rohu šestnáctky.

Utkání v průběhu druhého poločasu ztratilo na tempu, domácí tým již nebyl tak aktivní a hosté toho v ofenzivě také příliš nesvedli. V 76. minutě pak ztratili i naději na bodový zisk, když Barrios patičkou uvolnil střídajícího Großkreutze a ten si tváří v tvář Heimerothovi věděl rady - 3:1. Na druhé straně Weidenfeller zneutralizoval Bobadillu a v 88. minutě přišel ještě jeden gól - da Silva vyslal na zteč Barriose, který nasadil Heimerothovi housle a uzavřel tím skóre na 4:1.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele