10. kolo
29.10.2010 20:30 CET
4 : 2
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - SC Freiburg 4:2

Bayern ze sebe smyl nálepku nejhůře střílejícího týmu bundesligy, když doma porazil 4:2 Freiburg a o skóre ho přeskočil v tabulce. V utkání, kterému sice nechyběly góly, zato ale tempo a vzrušení, byl hodně vidět Danijel Pranjić, trojnásobný asistent.

Pokud náhodou některý z fanoušků dorazil do hlediště Allianz Areny o akademickou čtvrthodinku později, nemusel ničeho litovat, oba týmy se totiž jen a jen oťukávaly. Poté si na Schusterovu standardku na zadní tyč naběhl Cissé, nejlepší bundesligový kanonýr ale hlavou nemířil přesně, probudil tím však Mnichovany.

Po kombinaci s Kroosem střílel vedle Gómez, Ottlova rána z voleje letěla pro změnu nad branku a v 39. minutě už Bayern vedl. To si na Pranjićův roh z levé strany naskočil na přední tyči Demichelis, jenž v sestavě nahradil na poslední chvíli zraněného Badstubera, a hlavičkou určil poločasový stav 1:0.

Na začátku druhé půle se opět dlouho nic nedělo, až se po krásné příhře Schweinsteigera dostal do zakončení Gómez, jenže ztroskotal na reflexivním zákroku Baumanna. Chvíli nato, konkrétně v 61. minutě, si ale domácí útočník spravil chuť, když si našel místo k hlavičce po rohovém kopu Pranjiće, identickém jako na konci první půle - 2:0. O tři minuty později ovšem Putsila využil špatné rozehrávky domácích a našel střídajícího Reisingera, který umístěnou hlavičkou snížil na 2:1.

Freiburští pak mohli dokonce srovnat, když Abdessadkiho střelu vyrazil Butt, kterému pak na čáře vypomohl Tymoščuk. V 72. minutě ale bylo hotovo, Pranjić tentokrát nahrál právě ukrajinskému defenzivnímu univerzálovi a ten uklidil míč k levé tyči - 3:1. Chvíli nato mohl přidat další branku Müller, dvě obrovské šance v následujících minutách neproměnil Gómez.

V 80. minutě ale mohli domácí fanoušci opět jásat, to se z uctivé vzdálenosti odhodlal ke střele Toni Kroos a rozhodně neprohloupil, jeho rána vymetla levý horní roh branky a Baumann vzduchem plachtil marně - 4:1. Hosté se čtyři minuty před vypršením základní hrací doby ještě dočkali zkorigování výsledku, po centru Bastianse se z malého vápna do vlastní sítě neomylně trefil Braafheid a určil tak konečné vítězství svého týmu 4:2.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně!Ale Braafheid...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele