23. kolo
20.02.2011 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:2

Leverkusen dokázal přestřílet Stuttgart a posunul se tak zpátky na druhé místo před Bayern. I nadále tak má souboj o přímý postup do Ligy mistrů plně ve svých rukou.

Vstup do zápasu měl lepší hostující Stuttgart a ve 3. minutě si také připsal první příležitost. Cacau dostal na hranici pokutového území míč od Hajnala, ještě s ním udělal pár kroků a potom se snažil zajímavou střelou přelobovat Reného Adlera, ten se ale zaskočit nenechal a míč vyrazil. Postupem času začal získávat navrch domácí Leverkusen a výsledkem toho byla vedoucí branka v sedmé minutě. Vidal rozehrál akci přesnou přihrávkou na pravou stranu na rozběhnutého Sama, ten odcentroval do vápna, kde míč sice netrefil Castro, ale za ním stojící Kießling už balón dostal do sítě - 1:0.

Po čtvrthodině hry do vápna znovu centroval Sam, ale Kießling na míč těsně nedosáhl. Hned v další minutě ale udeřilo na druhé straně. Hajnal šikovně prostrčil míč mezi domácími stopery na Harnika, jenž si pohlídal ofsajdové postavení a potom umístěnou střelou k levé tyči překonal Adlera - 1:1. Ve 23. minutě spěchal za dlouhým míčem znovu Harnik, ale u balónu byl dříve Adler a odkopl ho do bezpečí. Celá akce nakonec skončila vzájemnou srážkou, ale sudí Michael Weiner situaci vyhodnotil správně a nařídil odkop od brány.

Ve 31. minutě obral Harnik o míč Augusta a postupoval s ním do pokutového území, ale místo přihrávky na lépe postaveného Cacaua se rozhodl sám z velkého úhlu zakončit, ale Adlera tím ohrozit nedokázal. Ve 39. minutě střílel nejprve Sam, ale trefil pouze záda Tasciho, míč se ale dostal k Rolfesovi, jehož rána mířila mimo tři tyče. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu se dostali domácí znovu do vedení. Rolfes našel na levé straně rozběhnutého Kadlece, ten následně odcentroval do vápna, kde míč dobře trefil v akrobatické pozici Castro a Ulreich byl u levé tyče včas, k vyraženému míči se ale dostal znovu Castro a hlavou poslal svůj tým znovu do vedení.

V úvodu druhé půle si vybojovali první šanci domácí. Na Vidalův centr z pravé strany ale nedosáhl skluzující Kießling. V 52. minutě se rozhodl z velké dálky vystřelit Kuzmanović, na střelu směřující do pravého horního rohu si Adler sice sáhl, ale v cestě do sítě jí zabránit nedokázal - 2:2. O pět minut později se dostal z levé strany ke střele debutant Shniji Okazaki, zajímavá rána jen těsně minula levou tyč Adlerovi branky.

V 59. minutě přišlo první střídání domácích. Schwaaba, který měl velké problémy s Okazakim nahradil Eren Derdiyok. Na pravou stranu obrany se tak vrátil Castro. O dvě minuty později předvedl pěknou akci Cacau. Kousek před pokutovým územím se rozhodl vystřelit, skákavou ranou nakonec trefil pravou tyč domácí svatyně. Vzápětí se rozhodl domácí kouč Jupp Heynckes něco změnit a sáhl tak k dvojitému střídání. Stáhl Vidala s Rolfesem a na trávník poslal Larse Bendera s uzdraveným Michaelem Ballackem.

V 81. minutě rozehrával z pravé strany rohový kop Castro, nejvýše vyskočil Reinartz a prostřelil vše co mu stálo v cestě - 3:2. Stuttgart potom ve snaze o vyrovnání otevřel obranu, toho ale využil na levé straně Sam, který nejprve obešel Molinara s Kuzmanovićem a následně přistrčil míč nabíhajícímu Kießlingovi, jenž už si věděl rady a šajtlí prostřelil Ulreicha počtvrté. Domácí si tak připisují velice důležité tři body v souboji o Ligu mistrů.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Radost by mě udělala 2 i 0 ,ale to je asi sen ! VFB do toho !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou formou obou týmů asi ano !

Reagovat
vfb

3:3

Reagovat
klokan.paul

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

No snad aspoň remizu dame

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen to doma udře :) Doma nehraje nijak oslnivej fotbal..

Reagovat
smazaný uživatel

Máme fakt strašně tragickou obranu na to se nedalo divat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele