8. kolo
16.10.2010 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 0:1

Skvělá série Mainzu je u konce. Tým z hlavního porýnskofalckého města rekord nepřekoná, ale alespoň jej vyrovná. Svěřenci trenéra Thomase Tuchela měli takřka celý zápas ke gólu blíže, Hamburk pak ale z ojedinělé akce vysvobodil Guerrero.

Celý zápas se hrál v bouřlivé atmosféře, pro Bruchwegu tak typické. HSV na začátku utkání kupilo hodně nepřesností, Mainz dobře napadal a měl velmi rychlý přístup k soupeři. Přesto první šance zápasu patřila jeho soupeři. Svensson se snažil vyvézt míč, udělal však chybu u půlící čáry, kde jej obral van Nistellooy, míč se následně dostal ke Guerrerovi, jemuž se nepodařilo prostrčit míč k van Nistelrooyovi, a tak zvolil záložní plán, nicméně proti střele na špici diamantu hrajícího Trochowskiho se vyznamenal Wetklo, který s vypětím všech sil vytěsnil na roh. Z následného centru Zé Roberta od rohového praporku mohla vzejít katastrofa pro domácí, Wetklo ale míč dokázal kroucený míč vytěsnit z prostoru tří tyčí ještě před tím, než celým objemem přešel přes brankovou čáru.

Na první příležitost domácího celku si fanoušci museli počkat až do 25. minuty. Fuchs skvěle na vlastní polovině obral o míč Demela, nahrál do těžké pozice Szalaovi, jemuž se ale podařilo odclonit dva obránce hostí a vysekat tak cestu Holtbymu. Nadějný domácí záložník se ale své šance zalekat, místo toho, aby na Rosta postupoval sám, se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, kterou nechal vyniknout brankářskou jedničku HSV.

Jen tři minuty na to si oba mladíci v červených dresech role vyměnily, Szalai při rychlém domácím protiútoku převzal míč od rychlíka Holtbyho a HSV od pohromy uchránil už jen na poslední chvíli spěchající Zé Roberto. HSV se ale ani z těchto nadějně vypadajících situací pro Mainz nesložilo a trpělivě čekalo na jeho chyby. Jedna z nich přišla po půlhodině hry, kdy kapitán Noveski zaspal při bránění, van Nistelrooy dostal skvělou přihrávku za obranu, uháněl sám na Wetkla, ale ve finále nečekaně na ostříleného šviháka selhal a při pokusu přehodit domácího gólmana mu jen "přihrál" míč do náruče.

Největší šanci první půle ale spálila jiná hvězda přístavního klubu. Guerrero potvrdil, že zády k brance umí skvěle, podržel míč, připravil jej pro kolegu van Nistelrooye, ten už si podruhé sám na Wetkla netroufal, v tom mu do rány přišel na druhé straně nabíhající Zé Roberta, jenž přihrávku také dostal, jenomže brazilský záložník ve vyložené šanci trefil pouze tyč. První poločas tak skončil zaslouženým bezbrankovým stavem.

Druhá polovina střetnutí se ale, ač tomu konečný výsledek neodpovídá, odehrávala zcela jasně v režii domácích. V 58. minutě měl na hlavičce konečné řešení Schürrle, ale míč nasměroval jen do Rostových rukavic, a to i přesto, že nebyl nikým atakován. Za šest minut si mohl oddechnout společně s celým městem, protože Polanski nedokázal odvrátit míč z pokutového území a volej překvapeného Trochowskiho šla vedle.

Tlak domácích vygradoval v 67. minutě. Holtbyho míč pod sebe s velkým štěstím udržel Schürrle, nakonec ale zvolil místo přihrávky volnému Szalaiovi střelu a branku přestřelil. Když pak za minutu trefil Caligiuri tyč, předal Mainz žezlo střílejícího týmu do rukou soupeře.

To se mu nakonec vymstilo. Běžela 90. minuta a Bo Svensson nedokázal u koncové čáry odstranit Zé Roberta, brazilský záložník propasíroval přihrávku pod sebe na José Paola Guerrera, na jehož střelu byl krátký jak Wetklo tak i na brankové čáře hlavičkující Fuchs.

Série Mainzu tak byla ukončena, Tuchelovci se navíc díky včerejší výhře Dortmundu poroučejí na druhé místo tabulky.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (8)

Přidat komentář
cresposuper

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz zničíme ty vidláky !!!

Reagovat
Arne

Reagovat
HSV1887

Ty seš vidlák!

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
Honda

1:0

Reagovat
HSV1887

1:3

Nur der HSV!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Drobný nechytal?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele