9. kolo
17.10.2009 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 2:0

Loni na podzim přineslo utkání těchto dvou soupeřů devět branek, letos to sice byl úplně jiný zápas, ale vyhrály ho znovu domácí Brémy. Ty tak zůstávají už osm zápasů bez porážky a brankář Tim Wiese 619 minut bez obdrženého gólu, naopak Hoffenheim prohrál podruhé v řadě.

Hosté z Kraichgau nastoupili s hodně změnami v sestavě a na jejich hře se to negativně podepsalo, byť mohli jít ve 14. minutě do vedení. Před Wiesem se zjevil Maicosuel, posunul si míč kolem něj a upadl. Sudí Kircher ukázal na pokutový kop, s čímž domácí byli hrubě nespokojení, vzápětí jim to ale mohlo být už jedno, protože Eduardo penaltu neproměnil.

Dvojnásob ho to mrzet mohlo v 18. minutě, kdy si Özilův rohový kop našel Pizarro a hlavičku umístil do levého růžku branky - 1:0. Odpovědět se vzápětí snažil Salihović, ale Wiese si s jeho střelou poradil, a tak mohla ve 22. minutě propuknout radost znovu na druhé straně. Opět to bylo po standardce Özila, kterou tentokrát prodloužil Bargfrede, míč se od stehna bránícího Ibertsbergera dostal k Mertesackerovi a ten zblízka doklepl do sítě - 2:0.

Werder nadále nebyl v utkání úplně dominantní, převahu však měl a své vedení mohl navýšit. V 28. minutě našel Marin krásně Özila, ten ale na míč před brankou nedosáhl. Na opačné straně hřiště donutil Wieseho k povedenému zákroku Maicosuel, domácího brankáře pak vystrašil bombou z dálky Eichner, v zelenobílém dresu se v podobném duchu prezentoval Naldo.

Do druhé půle vstoupili mnohem lépe hosté, ale pět minut po nástupu z kabin měl naopak šanci Marin, který nezakončil dobře rychlý kontr. Jinak se ale Werder soustředil na defenzivu a Hoffenheim to proti němu měl těžké. Snad jen Ibišević a Salihović Wieseho v průběhu druhé půle ohrozili, nejednalo se ale nic neřešitelného pro domácího strážce tří tyčí.

To na druhé straně se musel činit Hildebrand, aby během 76. minutě zneškodnil šanci Rosenberga a skvělým reflexem zastavil i Özila. Další z domácích, kdo měl třetí gól na kopačce, byl Pizarro, který se v poslední minutě dostával do dobré pozice, ale na poslední chvíli ho zblokoval Ibertsberger. Vadit mu to ale nemusí, všechny body totiž po zásluze zůstávají na Weserstadionu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

werder - letošní mistri německa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele