3. kolo
23.08.2009 17:30 CET
2 : 4
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 2:4

Wolfsburg poprvé od dubna 2008 doma v lize prohrál, když všechny body ve "vlčím hradu" uloupil Hamburg. Ten skvěle začal, podobný start pak sice předvedl domácí tým na začátku druhé půle, ale HSV dalo i po změně stran dva góly a díky výhře 4:2 se posunulo na druhou pozici o skóre za Leverkusen.

Hosté měli start do utkání přímo fantastický. Již ve třetí minutě nahrával Jarolím na střed Guerrerovi, jenž vypálil do pravé tyče a odražený míč se nešťastně od zad brankáře Benaglia dostal za čáru - 0:1. V sedmé minutě přišla další branka, když se na pravé straně prosadil Petrić, jehož střelu z úhlu sice Benaglio vyrazil, ale míč se dostal k Eliovi a ten po drobných peripetiích a kličkování na malém prostoru zvýšil na průběžných 0:2.

Domácí tým byl naprosto paralizován a tři minuty nato mohl být rád, když Zé Robertův pokus jen tak tak minul tyč. Poté už se ozvali také Vlci, když ve 14. minutě Misimović nacentroval a Grafite poslal míč v obtížné pozici těsně vedle. Další příležitosti mělo ale znovu HSV, které naplno využívalo dezolátního stavu wolfsburské obrany. Dvojšanci měl Guerrero, nejprve mu Benaglio ukradl míč od nohou, pár minut nato ho domácí brankář vychytal v souboji tváří v tvář.

Ještě do poločasu zaplatil za špatnou hru defenzivy Šimůnek, místo nějž se do stoperské dvojice vrátil Madlung. I s ním to ale Wolfsburgu neklapalo, HSV svého soupeře prakticky nepouštělo k jeho hře a samo ovládalo dění na hrací ploše. Ve 41. minutě byl dopředu vyslán Trochowski, jenž si všiml, že Benaglio je trochu z branky, a pokusil se o lob. Ten nebyl nepovedený, ale ke štěstí VfL skončil na břevně.

Do druhé půle poslal Veh do hry i Martinse a hra Wolfsburgu očividně ožila. Navíc v 52. minutě si na levé straně narazil Schäfer s Grafitem, poslal přízemní pobídku před branku a prázdnou svatyni hostů nemohl zblízka netrefit Misimović - 1:2. Další čtyři minuty stačily mistrovskému týmu k vyrovnání. Misimović se tenotkrát přesunul do pozice asistenta, na jeho centr z pravé strany hřiště si naskočil Martins a hlavičkou do protipohybu nedal Rostovi sebemenší šanci zasáhnout - 2:2.

V první čtvrthodině druhého poločasu byl k vidění úplně jiný Wolfsburg než v první půli, poté se ale takřka vše vrátilo do starých kolejí a HSV začalo opět hrát prim. Kolem 65. minuty si hosté vytvořili tři šance, v té první vychytal Guerrera Benaglio. Ten pak vyběhl z branky příliš daleko a přitom minul míč, Zé Roberto ale trefil jen tyč. Následně ještě přitopil pod kotlem Elia, jenž dostihl míč u čáry, vybídl znovu Zé Roberta a ten opět nedal.

V 71. minutě mohl naopak dokonat obrat domácích Schäfer, jeho bomba ale branku o chloupek minula. Čtyři minuty nato tak přišlo rozhodnutí na druhé straně, když si na centr Aoga seběhl Petrić a z voleje uklidil míč přesně k pravé tyči - 2:3. Příležitosti na pojistku pak měli střídající Castelen a dvakrát Berg, čtvrtý gól však HSV dalo až v 90. minutě. Boateng vyslal vpřed právě Castelena, který se prohnal po pravé straně hřiště a uspěl i v souboji s Benagliem - 2:4. Hamburg tak zaslouženě zvítězil.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele