2. kolo
15.08.2009 15:30 CET
4 : 2
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - SC Freiburg 4:2

V malém bádensko-württemberském derby padaly branky, favorizovaný Stuttgart přehrál nováčka z Freiburgu 4:2. Všechny góly byly k vidění až po změně stran, rozdílové dvě trefy má na svědomí záložník VfB Élson.

Zejména začátek utkání ovšem na žádnou střelnici rozhodně nenasvědčoval, oba týmy hrály hodně zezadu a snažily se o rychlé kontry. Mírnou převahu měli domácí, až po čtvrthodině hry jí ale dokázali vyjádřil brankovou příležitostí. Po kombinaci Pogrebňaka, Khediry a Cacaua střílel posledně jmenovaný, projektil z jeho kopačky ovšem mířil těsně vedle pravé tyče.

Stuttgartu chyběla přesnost ve finální fázi, to Freiburg se dlouho k šestnáctce soupeře ani nemohl dostat. Až pět minut před koncem poločasu se hostujícímu týmu naskytla první šance, volej z úhlu v podání Idrissoua měl ovšem beztak ke gólu daleko.

Po nepříliš záživné první půli se v té druhé ale začaly dít věci. V 53. minutě nedokázal Élsonův rohový kop odvrátit Bastian, míč se následně přes Hleba a Boku dostal až k Pogrebňakovi, který ze do prázdné branky vsítil svůj první bundeslgový gól - 1:0. Hned z protiútoku mohl vyrovnat Jäger, ale svoji příležitost nevyužil.

V 65. minutě to mohlo freiburského útočníka mrzet dvojnásob, Salz totiž fauloval Porgrebňaka a s následnou penaltou si suveréně poradil Élson - 2:0. Pět minut nato ale byl mezi soupeři opět jednobrankový rozdíl, když Tasci neuhlídal Idrissoua a ten hlavičkou zužitkoval vybídnutí Abdessadkiho - 2:1.

Freiburg převzal otěže utkání a chtěl vyrovnat, v 76. minutě mu ale přestřihl křídla znovu Élson, jenž přišel na hřiště teprve do druhé půle s stal se mužem zápasu. Brazilský záložník tentokrát napálil míč parádně z pětadvaceti metrů a Salz byl bezmocný - 3:1. Přesně za deset minut hosté znovu snížili a znovu to byl Idrissou, kdo se trefil a snížil na 3:2 z pohledu domácích, ale tečku za utkáním udělal v 89. minutě Schieber, jenž se stejně jako Élson prosadil střelou z větší vzdálenosti a uzavřel na konečných 4:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele