13. kolo
21.11.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hertha BSC 1:1

Duel dvou v krizi se topících týmů nabídl velký boj, po kterém se Stuttgart a Hertha rozešly smírně 1:1. Domácí byli aktivnější, jenže poté, co soupeř vstřelil z první vážné akce gól, mohli být nakonec rádi, když v závěru urvali alespoň bod.

VfB dřímalo otěže zápasu ve svých rukou od samého začátku a už v šesté minutě dalo i gól, dorážející Marica ale stál v těsném ofsajdu. Hertha se prakticky jen bránila a čekala, jak si domácí povedou v koncovce. Po dvaceti minutách ohrozil Drobného svatyni z úhlu Hleb, ale jeho pokus šel těsně vedle, chvíli nato mířil nad branku Rudy. Lehmann mezi třemi tyčemi domácích se dlouho nudil, v 35. minutě ale musel být náhle v pozoru, když si do vlastní sítě málem srazil míč stoper Delpierre.

Berlíňané v první půli vskutku nepředvedli nic, a proto jejich kouč Funkel poslal po změně stran na hřiště Ramose. Jak vydařený tah to byl, se ukázalo ve 49. minutě. Nicu vyšachoval domácí obranu pěkným prostrčením, kterého se ujal právě Ramos, zasekl před Lehmannem a uklidil míč do prázdné branky - 0:1. Švábové mohli srovnat zanedlouho, když se po centru Kuzmanoviće dostal k míči Delpierre, jeho hlavička ale branku o chloupek minula.

Po hodině hry se v nejlepším možném světle předvedl Drobný, který přesnou střelu Cacaua spektakulárně vyškrábl konečky prstů. Poté měla Hertha dvě šance zvýšit svůj náskok, jenže Ramosovu střelu zlikvidoval Lehmann a Wichniarek na pěkný centr Nika těsně nedosáhl. V 79. minutě už berlínská obraná zeď povolovala, když zblízka pálil z voleje Rudy, na poslední chvíli mu ale do rány skočil von Bergen.

Klíčová pro osud utkání byla 82. minuta. Vynikající šanci pojistit vedení a stvrdit svůj podařený výkon měl Ramos, jenže před Lehmannem ještě nahrával a celou příležitost tak "zadrbal" přímo světově. Z protiútoku přišel trest, míč z "trmy-vrmy" vypadl před Kuzmanoviće, který již neměl problém ho poslat k levé tyči - 1:1. Tentýž hráč viděl tři minuty nato druhou žlutou a zkomplikoval tak Stuttgartu závěrečný nápor. Z něj už nic nevzešlo, nespokojené proto zůstávají oba týmy.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Herthu mam rad , proto 0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele