31. kolo
17.04.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 2:1

Leverkusen i díky vyloučení Barnetty dopustil, aby Stuttgart na svém hřišti otočil vývoj utkání, a po zásluze tak odjel s prázdnou, navíc se propadl na čtvrté místo bundesligové tabulky.

Za krásného počasí nad Mercedes-Benz Arenou vstoupili do zápasu aktivněji domácí, již ve čtvrté minutě měl ideální příležitost ke skórování Timo Gebhart. Michal Kadlec totiž opustil svou pozici a Gebhart tak při Hilbertově centru z levé strany zůstal na zadní tyči sám, zradilo jej však zakončení. Leverkusen se z původního tlaku probral až v deváté minutě, ránu Toniho Kroose nepřesvědčivě vyrazil na roh Jens Lehmann.

Změnu skóre ale přinesla až čtrnáctá minuta. Stuttgart špatně přebral hráče, Stefan Kiessling dostal od svého jmenovce Reinartze ideální míč do šestnáctky, kde si s ním už podél vyběhnutého Lehmanna a dobíhajícího kapitána Delpierreho poradil.

V devatenácté minutě dopředu uháněl Ciprian Marica, Arturo Vidal jej zastavit nedokázal, avšak Tranquillo Barnetta jej i za cenu žluté karty poslal na zem. Naneštěstí pro švýcarského záložníka to byla už druhá, neboť první získal za předčasné vyběhnutí ze zdi, a tak musel levý křídelník odejít již po dvaceti minutách pod sprchy. Jupp Heynckes pak udělal vynucené střídání, kdy Gonzala Castra nahradil Hans Sarpei.

Absence jednoho muže v poli se plně projevila po dvaceti devíti minutách hry. Další ze série Hilbertových centrů od levé postranní čáry prošel celým pokutovým územím až na zadní tyč, kde číhal osamocený Cacau a hlavou pohodlně doklepl míč do sítě. Michal Kadlec v tuto chvíli opět chyběl u zakončujícího hráče, nicméně teď nutno dodat, že hráči v bílém byli proti českému bekovi v početní převaze.

Hosté se po delší hluché pasáži hry znovu osmělili až v 37. minutě, kdy musel proti střele agilního Toniho Kroose vytáhnout skvělý zákrok Lehmann. O čtyři minuty se navíc mohli vrátit do vedení, Kiessling ve vzájemném souboji přetlačil Serdara Tasciho, pak se ale zbytečně snažil obejít Delpierreho, jenž mu míč vypíchl a následně měl k míči už blíže Lehmann než v tu chvíli druhý nejlepší střelec bundesligové tabulky střelců.

Porýnští měli v závěru ještě jednu velkou příležitost ke zvrácení poločasového stavu, Michal Kadlec ale odražený míč osamocen a tváří v tvář Lehmannovi napálil Pánubohu do oken. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1, čímž možná i s vyloučením odešla Leverkusenu šance na mistrovský titul.

Druhý poločas začal očekávaným náporem domácího týmu. V 63. minutě Gebhart potáhl míč po pravé straně, tam našel přihrávkou pod sebe Kuzmanoviće, jenž se dokázal zorientovat a najít si vhodnou pozici ke střele, kterou brilantním zákrokem vyrazil Adler.

O pět minut později pak mohl svého špatného postavení zalitovat Lehmann, když se jej z dálky snažil přehodit Kiessling, jenomže rýnský sniper branku těsně netrefil. Prakticky hned z následné akce se mohli radovat Šváby. Gebhart na hranici pravidel u rohového praporku odtlačil Sarpeie, pronikl do šestnáctky, tam vystřelil, ale jeho ránu nohami vyrazil Adler přímo k Träschovi, jehož dorážka líznula břevno.

V minutě s číslem 77 otřel Eren Derdiyok svůj centr napříč pokutovým územím o Hleba, od jehož nohy se míč dostal až k Reinartzovi na zadní tyč, jenomže mladý záložník nechal skvělým zákrokem vyniknout Lehmanna.

Stuttgart se přece jen gólu dočkal v 85. minutě. Pogrebňak odcentroval do pokutového území, míč vychýlil z dráhy nabíhajícími Maricovi Hyypiä tak nešťastně, že se míč dostal ke Cacauovi, pro nějž nebyl problém k tyči strhnout vedení na stranu svého celku. Stuttgart pak už v závěru neměl problém uhlídat si vedení a udělal tak další krok za evropskými poháry.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jsem dobrý tipař:)))

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele