15. kolo
06.12.2009 17:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hertha BSC 2:0

Schalke podle předpokladů a zcela zaslouženě porazilo 2:0 Herthu, díky čemuž se udrželo na třetí příčce a po včerejším zaváhání Leverkusenu ztrácí na vedoucí pozici už jen tři body. Berlínský tým se téměř hodinu držel, ale nakonec domácímu tlaku podlehl a i nadále zůstává s odstupem poslední.

Od samého úvodu měli více ze hry dle očekávání domácí, kteří ovšem s dobře pracující obranou hostí měli dosti problémů a udeřit se jim nedařilo ani z oblíbených standardek. Po čtvrthodině tak měla první pološanci Hertha, po spolupráci s Raffaelem ale střílel Cícero mimo. Schalke se mohlo dočkat v 19. minutě, kdy Pejčinović nešťastně odrazil míč ke Kuranyimu, ten ale zblízka Drobného neprostřelil.

Další duel těchto opor jednoho či druhého týmu se odehrál po necelé půlhodině, kdy centroval Rafinha a Kuranyi už měl skoro míč na hlavě, na poslední chvíli ale zasáhl konečky prstů Drobný a bylo po šanci. Hosté se čas od času snažili rozvinout své útoky a na jejich poměry se jim to celkem dařilo, k přímému ohrožení Neuera ale v první půli nedošlo. To těsně před přestávkou našel Rakitićův roh Matipa, ten ale hlavičkoval těsně vedle zadní tyče.

Domácí kouč Magath svou jedenáctku střídáním zofenzivnil, což se po změně na hrací ploše projevilo. Schalke trpělivě čekalo a přesně v 59. minutě se dočkalo vedoucí branky. Přetažený roh Rafinhy vrátil do ohně Schmitz, načež Bordon hlavičkou přiťukl Kuranyimu a ten zblízka vsítil svoji jubilejní stou branku v bundeslize - 1:0. Hosté se snažili něco s výsledkem udělat, ale se střelou Raffaela si v pohodě poradil Neuer a pokus Pejčinoviće byl zblokován.

V 78. minutě měl obrovskou šanci Piszczek, který zasekl v pokutovém území a po zemi vypálil, Neuer ale míč vyrazil a dorážející Ramos, který beztak branku přestřelil, již byl v ofsajdu. Dalších šancí se již Berlíňané nedočkali, čtyři minuty před koncem navíc viděl Janker druhou žlutou a musel se předčasně pakovat. Diváci ve Veltins Areně nakonec viděli ještě jednu branku, když v samém závěru fauloval von Bergen ve vápně Sáncheze a nařízenou penaltu se štěstím proměnil Rafinha, který tak dal skóre konečnou podobu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele