31. kolo
17.04.2010 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 3:1

Schalke po dvou porážkách v řadě opět zabralo a vrátilo se na první příčku, i když se dá předpokládat, že na ní nevydrží déle než tři hodiny. Königsblauen ovšem díky zaváhání Leverkusenu mají prakticky jistou účast v Lize mistrů, na druhé straně Gladbachu k bodům dnes nestačil ani podařený výkon.

Oba celky nabídly vyprodané Veltins Areně skvělou podívanou hranou ve velkém tempu a velmi ofenzivně. První šanci měli po pěti minutách hosté, jenže Reus po Arangově přihrávce branku těsně minul a tři minuty nato ho to mohlo mrzet dvojnásob. Farfán nahrál Rakitićovi, který z více než dvaceti metrů napřáhl a jeho parádní rána skončila v levém růžku branky - 1:0. Po čtvrthodině měl možnost zvýšit Bordon, jenže s hlavičkovým pokusem neuspěl.

Minutu nato se již míč v síti třepal, bylo to ovšem na opačném konci hřiště. Po Baillyho dlouhém výkopu se proti Höwedesovi a Klugemu prosadil Bobadilla, kterého nezastavil ani vybíhající Neuer a hostujícímu útočníkovi pak nezbylo už nic jiného, než do opuštěné branky srovnat na 1:1. Schalke poté začalo důsledně dobývat soupeřovu branku a nejblíže k tomu měl Kuranyi, jehož hlavička šla těsně nad. Hosté nedotáhli několik slibných kontrů a v první minutě nastavení inkasovali, když se po rohovém kopu dostal odražený míč k Farfánovi a ten ze tří metrů upravil na poločasových 2:1.

Domácí kouč Magath poslal do druhé půle Gavranoviće a tento tah se mu vyplatil hned po dvou minutách. Mladičký útočník si na faulujícícm Dantem vykoledoval penaltu a tu trochu se štěstím proměnil Rakitić - 3:1. Borussia následně vrhla vše do útoku, jenže na pozornou obranu Königsblauen dlouho nemohla najít recept a naopak mohla být ráda, že dvě dobré možnosti nevyužil Farfán. Na opačné straně uvolnil Reus Aranga a ten mohl vykřesat naději, jenže uvnitř šestnáctky střílel příliš slabě.

Ve zbytku utkání se již Hříbata na nic nezmohla a naopak domácí tým byl několikrát velmi blízko ke čtvrté brance. Svůj povedený debut mohl korunovat gólem Gavranović, pozorný Bailly byl ale proti. Hostující brankář pak spolu s Brouwersem předvedl ukázkové nedorozumění, využít ho se ale Kuranyimu nepovedlo, adept na návrat do německé reprezentace z úhlu trefil jen tyčku. Trápit ho to ale nemusí, dnes ho zastoupili jiní a Schalke má po dvoukolovém výpadku obět tři body.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele